31 de maig del 2012

Tortosa també alerta de la falta de recursos per protegir la serra de Cardó


La regidora de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament de Tortosa, Beatriz Viñuela, ha afirmat aquest dijous que la falta de finançament està alentint la posada en marxa del consorci de protecció de la serra de Cardó-Boix. Un consorci en el que Tortosa participa al costat dels ajuntaments de Rasquera, Benifallet, Tivenys, el Perelló i l’Ametlla de Mar, a més dels consells comarcals del Baix Ebre i de la Ribera d’Ebre, i que ha demanat la implicació de les administracions superiors després de l’incendi forestal que aquest mes de maig ha afectat unes 3.000 hectàrees de la serra de Cardó-Boix. En aquest sentit, Viñuela ha assenyalat que estan treballant conjuntament per poder compensar aquesta falta de recursos, i ha recordat que des de l’Ajuntament de Tortosa s’han fet diverses actuacions per millorar la gestió forestal i les mesures antiincendi de diferents paratges de la serra, com el Coll de l’Alba, Mig Camí i Coll Redó. A més, ha concretat les actuacions que ara es faran a la zona de Fullola, sobretot amb la neteja dels barrancs.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, la regidora tortosina ha explicat que aprofitaran una subvenció per adequar els accessos a la serra, en col·laboració amb l’Associació de Defensa Forestal. En aquest sentit, Viñuela ha recordat que la construcció dels parcs eòlics al Coll de l’Alba han permès obrir una sèrie de nous vials que serien importants a l’hora de combatre un possible un incendi forestal.

D’altra banda, la regidora de Medi Ambient i Mobilitat ha afirmat que la situació és preocupant de cara al proper estiu, tant a la serra de Cardó-Boix com al massís dels Ports. Viñuela ha recordat que hem passat un hivern molt sec, tot i que ha plogut durant la primavera, i ha advertit que les neteges de massa forestal que es faran no seran suficients, per falta de recursos.

Amb tot, Viñuela ha destacat que la situació a Caro està més controlada, gràcies a la gestió que fa el Parc Natural dels Ports. Però la regidora de Medi Ambient ha insistit que el risc és el mateix, i que als Ports també cal extremar les precaucions per evitar incendis forestals durant el proper estiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta