31 de maig del 2012

Tortosa implantarà contenidors de recollida d’olis usats

La regidora tortosina Beatriz Viñuela ha aprofitat el seu pas per l’informatiu matinal Primera Columna per repassar també altres qüestions de l’àmbit de l’àrea de Mobilitat. Així, ha defensat com a necessària l’ampliació de la zona blava en els barris del Temple i de Ferreries, i ha fet un balanç molt positiu de les targetes que l’Ajuntament de Tortosa va repartir l’estiu passat als veïns del Centre-Nucli Antic, perquè puguen accedir als habitatges amb els seus vehicles travessant les zones de vianants. D’altra banda, Viñuela ha anunciat que durant el mandat es crearan més carrils-bici, i que per això serà molt important l’obertura al trànsit del nou pont de la via verda del Baix Ebre, a través de l’antic pont del tren de Tortosa. En aquest sentit, la regidora ha confirmat que el pont serà transitable a finals d’any, o com a molt tard a principis del 2013. Finalment, ha confirmat que l’Ajuntament ja té molt avançada la redacció de l’ordenança municipal de medi ambient, la qual s’aprovarà molt aviat. De fet, Viñuela ha avançat que Tortosa també tindrà aquest proper estiu contenidors de recollida d’olis usats.

8 comentaris:

  1. Molt interessant, nosaltres a Barcelona l’oli que ens sobra de cuinar el guardem en una ampolla de vidre i desprès el portem a reciclar als punts verds. Amb aquests olis desprès es van bio-combustibles. Tirar l’oli per l’aigüera és un acte molt contaminant.

    ResponElimina
  2. A Tortosa fins ara tenim un punt de recolecta dins del mercat central.
    Parlant de reciclar, seria interessant que ens expliquen exactament que es fa en lo que anem separant - no generalismes com, "amb les llaunes tornem a fer cotxes", no, parlo de explicar-nos que "A Tortosa s'ha recolectat xx i s'ha fet xx i s'ha estalviat xx," amb dades reals. Aixi potser s'animaria més gent a fer-ho bé.

    ResponElimina
  3. Ara ja demanes massa, Brian. Després que l'ajuntament de Tortosa no paga un important deute que té amb el REBÉ ( Consorci per a la Gestió dels Residus de la comarca del Baix Ebre ) només faltaria que exigim que ens diguin el com, què i quan. Primer paguem.

    ResponElimina
  4. Ximo, disculpa'm, una cosa, pagar, no te res a veure amb l'altra, informar. A més, si no sabem informar del que fem, que dallons fem a un govern, municipal en aquest cas, "Ordeno, mando y no pago?".
    Si us plau!
    Per cert, amb l'ABC a la mà, quantes tones de paper gasten a l'ajuntament a l'any? I quantes tones en son de reciclades? I quantes no han usat blanquejadors derivats del clor?
    I ja, cargolant el cargol, a les institucions públiques i privades subvencionades?
    Seguiria amb el DEF .... i el GHI.
    ;-)

    ResponElimina
  5. Pauper, que em penso que ens emboliquem innecessariament. Primer, tot era ironia ( Pisuerga, Valladolid... )i segon, el que ho sap, si de cas, és el Consell Comarcal i més concretament el gestor dels residus, el REBÉ. I evidentment, per ser informats, suposo que ni tan sols cal estar al dia de les quotes ni ser un ajuntament membre; ara, també t'he de dir que jo la informació més recent que he trobat és del 2.005

    ResponElimina
  6. Home, Ximo!
    Pos no semblava ironia, bé o era d'una mena... vaja.
    El que si t'asseguro que el que he escrit jo, encara que del Pisuerga a Madrid hi ha autovia de bades, tot i posant lletres del abecedari i somriures guinyadors, no era ironia.
    Em preocupen, u ocupen, els arbres, boscos, bolets i follets de color blau, vermell i taronja. També les fades de Cardó i els gripaus que son a punt de cantar la tarara, com cada any.
    De les tones de paper segur que no en saps res?
    Per cert, em deixava la pols de tinta d'impressora, gran contaminant i generador d'al·lèrgies vàries. T'ho juro que si per mi fos, tornem a les plomes, la tinta Pelikan i el paper d'estrassa.
    No saps tu la decepció de la meva joventut quan va deixar d'aparèixer per cas "El Elefante".

    ResponElimina
  7. De les làser, vols dir, no ? O també les d'injecció de tinta ?
    I ara que ho dius, jo vaig celebrar la desaparició de " El Elefante " . Ja que és dissabte la nit te'n contaré una: Un company de treball i jo a l'empresa, que ja ha desaparegut així com l'edifici, ens tancàvem a una sala, apagàvem la llum i ens tiràvem un a l'altre rolls de paper d'elefant; t'asseguro que, si t'arreplegava bé, deia mal. Per tant, vaig celebrar l'aparició aquells rolls de cel·lulosa encara que fossin de doble capa però si te'n tocava un, era com una bola de cotó.
    Per cert, vols dir que no hi tornarem, al "Elefante", "Netol" "Azul Montserrat" i "polvos" "Nieve" i Sabó "Lagarto" ?. Això si no hem de tornar als bidons de carburo, paperines gris perla per pesar fideus i llaunes a granel de maries Cuetara.
    M'has agafat així. Però com en un altre comentari has dit allò de la darrera comunió al 1961, dic "tate".....com jo. Encara que jo era més jove que tu i, en el meu cas, va ser la primera i no la última.

    Ah, quan no teniem rolls a mà, ens tiràvem llaunes d'1/8 de tonyina Isabel.

    ResponElimina
  8. Totes Ximo!
    Ho sento, va ser al 1963, no pas al 61. Un cerimonial a l'us de l'època.
    Home tornar, no ho se, però tal com anem... mitges llaunes de sardines, com no fa molts anys al Rastre es venien.
    Adonai no ho vulgue! Enllaçant amb l'anterior comentari de les juderies.
    Encara podriem anar més lluny... evidentment als caldeus i la cultura mesopotàmica, d'on bevem tots.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta