21 de maig del 2012

[Tribuna] 'Feliç tornada als 70', article de Núria Ventura

Aquesta setmana passada el president Mas ha anunciat una nova retallada sense concretar ni continguts ni quantitats excepte la xifra global de 1.500 milions d'euros, fet que augmenta la desconfiança i la por entre la ciutadania. És una enorme irresponsabilitat actuar amb aquesta manca de transparència i valentia davant la crisi. Tenim un govern que després d'any i mig al front del país s'ha resignat. Un govern que CiU ens presentava com el govern dels millors i que a hores d'ara s'ha demostrat que no és capaç ni de plantejar una sola mesura contra la crisi. Un govern que es continua tapant les vergonyes amb la bandera i que no sap on va. Un govern que està més al costat dels mercats i del PP que dels catalans i les catalanes.

Entres les mesures anunciades, el president ha desvetllat que a partir d'ara els graus superiors d'FP seran de pagament a Catalunya, sense precisar tampoc l'import de la matrícula i demanant la contribució dels estudiants. Aquesta mesura se suma a l'augment de taxes universitàries, a la supressió de beques de transport i menjador a secundària o a les constants retallades de plantilles de professionals en totes les etapes educatives. Mesures, totes elles, que traspassen, altra vegada, línies roges, perjudicant greument la igualtat d'oportunitats dels joves en l'accés a la formació i a un futur millor.

Ataquen de nou allò que s'hauria de preservar i retallen indiscriminadament on més s'hauria d'invertir, en educació, l'únic camí per garantir el progrés personal i col·lectiu. Una política de retallades que és un atac frontal al sistema públic educatiu seguint els postulats ideològics de la dreta més rància i conservadora. I al mateix temps que això succeeix, el mateix govern fa regals fiscals als rics i s'espera dels ciutadans que siguem comprensius. Ens aboquen a una crisi social de conseqüències imprevisibles.

Hi ha alternatives per sortir de la crisi, però no les trobarem per aquest camí per on ens porten CiU i PP ni tampoc castigant a qui res ha tingut a veure amb aquesta situació. Ens en sortirem si el govern no confon austeritat amb asfíxia. Ens en sortirem amb un enfocament diferent; incidint en els salaris-productivitat, fent més inversió pública, apostant per les polítiques actives d'ocupació, augmentant el salari mínim interprofessional, facilitant l'accés al crèdit per a petites i mitjanes empreses, per a autònoms, invertint més en educació, blindant el sistema públic de salut i treballant la cohesió social.

Però no sembla que aquesta sigui la intenció dels govern de CiU ni del govern del PP, que molt escenificar ruptura però a l’hora de la veritat, voten junts aquí i a Madrid per fer pagar als més febles el cost de la crisi, mentre els defraudadors i els grans especuladors tenen premi. Voten junts PP i CiU per coincidències evidents, aprofitant la crisi com a excusa per a imposar els seus plantejaments ideològics. No és cap acusació, és la constatació d’un fet, la complicitat de la dreta catalana i espanyola per desmantellar l'estat del benestar, privatitzar serveis públics i retallar els drets aconseguits els darrers 30 anys. Feliç tornada als 70!

Núria Ventura Brusca
Diputada al Parlament i primera secretària PSC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta