22 de juny del 2012

Andreu Curto ja és fora de Brians I i dissabte serà rebut al casal Panxampla

El tortosí Andreu Curto ja ha sortit del centre penitenciari Brians I, on es trobava empresonat de manera preventiva des de fa tres setmanes per la seua presumpta participació en un piquet violent durant la jornada de vaga general del 29 de març a Barcelona. Alguns familiars i amics, així com companys de l'organització independentista Maulets han esperat Curto a la sortida de la presó, tot i que la gran rebuda li han fet al casal Can Vies del barri de Sants, a partir de les vuit del vespre. Durant un brindis de celebració, Andreu ha volgut desitjar salut "a tots els que lluiten i pateixen la repressió". A més, ha afegit que saber que tenien el suport i la solidaritat "de tota la gent de fora" feia que tant ell com el seu company Rubén, també detingut i empresonat pels aldaruls del 29-M, fossin més forts. La posada en llibertat d'Andreu Curto s'ha pogut seguir al llarg de la tarda i del vespre a la xarxa social de Twitter, amb les etiquetes AndreuLlibertat i AndreuLliure.

Per la seua banda, el Grup de Suport de les Terres de l'Ebre Andreu Llibertat ha valorat aquest divendres molt positivament la posada en llibertat sensen fiança del jove tortosí Andreu Curto, que portava en presó preventiva des del passat 30 de maig a Barcelona. "Des del Grup de suport de les Terres de l'Ebre es vol agrair el suport rebut durant aquestes llargues tres setmanes de presó, amb centenars d'adhesions i mobilitzacions arreu del territori; aquesta solidaritat i aquesta fermesa ha estat la millor arma per a lluitar contra la repressió", han afirmat a través d'un comunicat, en què també han afegit: "El seu alliberament és certament una bona notícia i cal destacar, a més, que és la constatació que el seu empresonament va ser una mesura absolutament desproporcionada, injusta i injustificada. Per la qual cosa volem remarcar, tal com ja vam denunciar, el caràcter polític i repressiu de la mesura". Finalment, el col·lectiu anuncia que els amics, companys i familiars d'Andreu Curto li faran una rebuda aquest dissabte a les 12.00 hores al Casal Popular Panxampla de Tortosa, amb un vermut de benvinguda. A més, conclouen que Andreu ja és lliure, "però la lluita contra les retallades i la repressió continua".

Imatge Maulets a Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta