8 de juny del 2012

Calia fer cas dels experts i recuperar el color original, més clar, del Sant Crist de la Puríssima? #PrimeraColumna

El Crist de la Puríssima de Tortosa ja ha tornat, una vegada restaurat, a l'església de l'antic convent del carrer Montcada. La intervenció que s’ha dut a terme ha consistit en una desinsectació exhaustiva, l’estudi de l’obra, i un seguit de processos encaminats a la conservació del conjunt. A banda, l’autoria de la talla ha quedat confirmada durant el tractament del revers de la figura, ja que s’ha pogut veure més clarament una inscripció amb el nom de l’autor i la data de l’obra, 1635. Finalment, el Sant Crist de la Puríssima no és obra d’Innocenci de Palerm, sinó d’un altre frare franciscà que treballava en el mateix tallar, Humili da Petralia Soprana, també conegut com Giovanni Francesco Pintorno. Això sí, la restauració no ha estat exempta de polèmica. La figura desperta una gran devoció entre els tortosins, i els fidels fins i tot han hagut de fer una recollida de signatures i entrevistar-se amb el bisbe per reclamar que el Crist havia de conservar la seva actual aparença, ennegrida pel pas del temps. De fet, un informe tècnic va recomanar restaurar la peça en el seu color original, més clar, però els fidels s'hi van oposar. Finalment, el Crist de la Puríssima va tornar ahir dijous tal i com va marxar.

Precisament, en el programa d'aquest divendres de Primera Columna, volem preguntar els espectadors de Canal 21 Ebre si estan d’acord amb què finalment s’haja conservat el color ennegrit de la talla del Sant Crist de la Puríssima. La polèmica, de fet, no està tancada. Fa uns mesos, els representants de la confraria van fer arribar al Bisbe de Tortosa, Javier Salinas, un informe sobre la Mare de déu de Montserrat en què també es recorda que la Moreneta també era blanca, a més de totes les firmes que van recollir en contra de la proposta dels experts de fer retornar el seu color original, més clar, a la figura del Sant Crist. Finalment el Bisbe va decidir donar suport als creients i la peça ha tornat, ennegrida pel pas del temps, a l'església del Convent de la Puríssima. Però quina és la vostra opinió? Calia fer cas dels experts i recuperar el color original de l’obra, més clar, de la talla del Sant Crist de la Puríssima?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta