1 de juny del 2012

Concentració a Tortosa per reclamar la posada en llibertat d'Andreu Curto Baiges

El Casal Popular Panxampla ha convocat per aquest divendres al vespre una concentració de suport a Andreu Curto Baiges, el jove de 22 anys de Tortosa que dimecres va ser detingut a Barcelona, per la seua presumpta implicació en els aldarulls de la jornada de vaga general del 29 de març passat. La concentració solidària amb Curto serà a la plaça de l’Àngel, a partir de les vuit del vespre. A banda, el casal Panxampla, l’assemblea de Maulets a les Terres de l’Ebre i també l’entitat Jóvens en Defensa de l’Ebre, col·lectius en les que ha militat Andreu Curto, han lamentat que haja ingressat en presó preventiva i han reclamat el seu alliberament immediat, amb una campanya que està agafant força a través de la xarxa social de Twitter i que es pot seguir amb l’etiqueta #Andreullibertat. Amb la concentració d’aquest vespre, el casal Panxampla vol denunciar el que considera un "doble raser de la justícia", ja que mentre es "reprimeixen joves compromesos" amb la societat, amb el territori i amb el país, "els veritables culpables de la crisi continuen actuant impunement i arruïnant el futur". D’altra banda, segons el setmanari La Directa, tant Andreu Curto Baiges com un altre vaguista detingut van passar la seua primera nit a la presó en un mòdul de la Model, al carrer Entença de Barcelona, tot i que la previsió era que fossin traslladats a la presó de joves de Quatre Camins, a la Roca del Vallès.

Per la seua banda, La Directa ha donat detalls de com es va produir la detenció del jove de Tortosa. "Andreu C. va ser detingut a dos quarts d'onze del matí al carrer Carreres Candi de Sants. Tres policies de paisà molt corpulents van pujar fins al seu domicili i van amenaçar amb tirar la porta a terra a patades. El jove originari de Tortosa, actual veí de Sants, va decidir sortir voluntàriament i sorprés davant la violenta escena. El veïnat de l'escala no entenia que estava passant. En vam poder ser testimonis quan ens disposàvem a pujar al domicili (la redacció de La Directa es troba molt aprop del lloc i ens hi vam desplaçar) i els agents ens van preguntar qui erem i què feiem allà. Per ràdio van comunicar a la central de Mossos que hi havia periodistes i que s'havia d'accelerar tot plegat. Un vehicle camuflat i amb els vidres tintats va aparcar davant del portal i dos agents van introduir-hi el noi, que en tot moment va mantenir la serenor i va aixecar el puny en reafirmació al seu compromís polític."

5 comentaris:

  1. La criminalització dels moviments considerats com "antisistema" els serveis per donar imatge d'orde. Els grans lladregots, membres del sistema, queden impunes davant la llei. El càstig que reben és mínim, una rentada de cara. No se'ls considera com a part de la delinqüència organitzada, quan els efectes dels seus actes són abismalment negatius. Als antisistema se'ls considera com a destructors, utòpics, un problema social. I aquells que són radicalment pro-sistema, què? Tota la mediocritat política existent, els i les vividors/es de la política, assalariats/des del no fer res... tots aquests ens han conduït al desastre actual.
    De moment, Andreu està a la presó... Millet-Urdanga-Camps-Matas estan a casa amb criada i aire condicionat.

    ResponElimina
  2. Cal que siguem molts i moltes a la concentració de la tarda per solidaritat amb un jove privat de llibertat. El sistema priva llibertats i premia rics i poderosos que fan actes il·lícits.

    ResponElimina
  3. Com va anar la concentració? Alguna novedad? M'han dit que el dilluns a les 20.00 hi ha reunio de coordinació de la campanya, si algu esta interessat, podeu mirar el bloc de Panxampla p.e.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Potser estem convertint en herois a gent que no ho són tant...però les seves actuacions es fan legítimes quan sofreixen la repressió d'un estat cada cio més policial, que ja li convenen aquests aldarulls per desviar l'atenció dels seus errors i "tejemanejes" i justificar tot tipus de retallades a les llibertats del ciutadà. En quant a comparar a l'Andreu amb Millets, Urdangarins i "otras hierbas" crec que és un recurs que pot resultar molt idealista, romàntic i tot lo que vulgues però d'una ingenuïtat que bascula perillosament cap a la demagogia...esta gent juguen en divisions diferents, i és de pànfils pensar que mentre estiguen al poder los de la seua classe mai rebran el càstig que és mereixen, el poder en aquests casos és part i jutge...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta