31 de maig del 2012

El PSC trenca el pacte d'Alcanar i deixa el republicà Alfons Montserrat en minoria

L’equip de govern d’Esquerra i del PSC a l’Ajuntament d’Alcanar només ha durat un any. Després de mesos de tensions, els socialistes han decidit trencar el pacte de govern i han deixat el grup d’Esquerra en un govern en minoria, i amb l’ombra d’una moció de censura que els tres grups de l’oposició estarien negociant per apartar de l’alcaldia el republicà Alfons Montserrat. El trencament havia de fer-se efectiu en un ple que l’Ajuntament canareu celebrava aquest vespre, tot i que Montserrat coneixia la decisió dels tres regidors socialistes des de fa poc més d’una setmana. En aquest sentit, l’alcalde ha lamentat no haver rebut cap justificació del trencament del pacte de govern, mentre que els socialistes han afirmat que amb la seua marxa pretenen forçar la presa de mesures urgents a curt termini, perquè el consistori puga liderar la sortida de la crisi en l'àmbit local. De fet, Montserrat va recordar que els seus anteriors socis del PSC no havien donat suport al pressupost municipal del 2012, i que l’Ajuntament funcionava amb els comptes prorrogats de l’any anterior.

Amb tot, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el portaveu del PSC, Ricard Bort, ha descartat d’entrada la presentació d’una moció de censura o bé la formació d’un govern d’unitat. En realitat, tot dependrà de com evolucionin els contactes amb els tres regidors del Partit Popular i els tres regidors de CiU. Precisament, el portaveu convergent, Ivan Romeu, ja va denunciar que el govern d’Alfons Montserrat no tenia un projecte clar per ajudar a traure Alcanar de la crisi. Per la seua banda, l’alcalde té previst signar aquest divendres el decret que reordenarà el cartipàs municipal entre els vuit regidors d’Esquerra.

Imatge ERC Terrres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta