3 de juny del 2012

El Grup d'Opinió Socialista rebutja el trencament del pacte i ERC reordena el govern d'Alcanar

Un grup de militants i simpatitzants del PSC canareu, el Grup d'Opinió Socialista d'Alcanar, ha fet públic un manifest en què rebutja la decisió dels tres regidors del grup municipal d'abandonar el pacte de govern amb ERC, així com de passar a l'oposició amb la possible intenció de presentar una moció de censura contra el republicà Alfons Montessat, amb el suport de CiU i PP.  Els vuit membres del Grup d'Opinió Socialista ha reivindicat l'acord amb els republicans de fa només un any, i ha instat els regidors del seu partit a "no participar en maniobres polítiques fosques, que vulneren la voluntat popular, acompanyats dels representants polítics locals dels responsables de polítiques regressives i antisocials que perjudiquen els sectors populars i les classes mitjanes de Catalunya i d'Alcanar". En la mateixa línia, el Grup d'Opinió Socialista d'Alcanar assegura que no han estat consultats pels regidors a l'hora de fer efectiva la seua marxa del govern municipal. En el comunicat, els socialistes crítics apel·len al "respecte a les decisions del poble" i a la proximitat ideològica amb els republicans com a base del pacte subscrit al consistori. "El PSC d'Alcanar ha participat al llarg dels anys de democràcia en governs amb majories progressistes que han portat estabilitat i progrés al municipi", han recordat.

D'altra banda, un cop consumada la marxa del PSC, l'alcalde d'Alcanar, el republicà Alfons Montserrat, va signar divendres al matí el decret que reordena les competències municipals entre els vuit regidors d'ERC, que governaran en minoria a partir d'ara. Així, les àrees que controlava l'exprimer tinent d'alcalde, el socialista Ricard Bort es reparteixen entre Mercè Fischer - Participació Ciutadana-, Eva Queralt -Banda Municipal de Música, Miquel Sancho -Noves Tecnologies-, Josep Maria Sancho - Medi Ambient- i Maria Carmen Navarro -Escola Municipal de Música-. Les de l'extercer tinent d'alcalde, Xavier Ulldemolins, es distribueixen entre el mateix alcalde -Cultura- i Navarro - Escola Municipal d'Arts Plàstiques-. Finalment, les de Zoila Domínguez passen també a l'alcalde -Governació- i Joan Roig -Joventut-.

Imatge ERC Alcanar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta