26 de juny del 2012

El jurat popular declara culpable per unanimitat l'acusat de matar a cops un home a Alcanar

El jurat popular ha declarat, per unanimitat, culpable d'assassinat el jove acusat de matar a cops un home a Alcanar el març del 2011. En el veredicte, fet públic aquest dimarts a la tarda, el jurat considera que l'acusat, un jove de 24 anys, va colpejar mortalment la víctima amb gran intensitat i amb diversos objectes com ara un trident, causant-li la mort. El tribunal ha subscrit en gran part la tesi del fiscal i no ha considerat provat que l'acusat tingués limitades les seues capacitats volitives i cognitives, com a conseqüència d'un consum abusiu d'alcohol i drogues. Durant el judici, l'acusat va dir que havia actuat en defensa pròpia. La fiscalia manté la pena de 22 anys i presó.

En el veredicte, el jurat popular considera que la nit del 22 de març del 2011 l'acusat va assassinar a cops la víctima, un home de 45 anys i nacionalitat romanesa a l'edifici ubicat al número 24 del carrer Nou, a Alcanar. El jurat no considera provat que l'acusat hagués ingerit grans quantitats d'alcohol ni drogues el dia dels fets. Segons el veredicte, els testimonis que van veure el jove aquella nit, van declarar al judici que només l'havien trobat una mica més alterat del normal.

L'home havia declarat que consumia diàriament una mitjana de 5 grams de cocaïna, 25 grams de marihuana, mitja dotzena de cerveses i unes 10 copes. El jurat, basant-se en les declaracions dels pèrits, no ha subscrit aquesta tesi. En canvi, sí que ha considerat provat que la vícitma anava beguda la nit dels fets i que era consumidora habitual d'alcohol.

En la seua primera declaració, l'acusat va assegurar que, quan es van produir els fets, portava tres dies de festa i que va actuar en defensa pròpia perquè la víctima li havia propinat un cop de puny. En el seu últim torn de paraula, l'acusat va reconèixer haver-lo colpejat de forma agressiva, però no va assumir l'autoria de la mort.

El jurat popular no ha aplicat cap atenuant a l'acusat, i ara el noi s'enfronta a una pena de 22 anys i mig de presó. La fiscalia també demana una indemnització de 400.000 euros per a la família de la víctima -100.000 per a la seua esposa, 100.000 per a la seua mare i 100.000 més per a cadascun dels seus dos fills-.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta