26 de juny del 2012

Andreu Curto Baigés 'està bé' i tindrà més temps per presentar el projecte final de carrera


El col·lectiu Andreu Llibertat ha agraït aquest dimarts, en nom d'Andreu Curto Baiges, la implicació de les persones i entitats que s'han solidaritzat amb la família i els companys del jove vaguista empresonat durant tres setmanes per la seua presumpta participació en un piquet violent durant la vaga general del 29-M a Barcelona. També han agraït “als mitjans ebrencs per la proximitat i sensibilitat amb la que han tractat l’assumpte”. Segons han dit, “una mostra més de la necessitat i importància de lluitar per mantenir vius els mitjans de comunicació ebrencs”.

D'altra banda, un portaveu del col·lectiu, Albert Curto, ha aclarit que “Andreu està bé, enfortit per les nombroses mostres de suport que ha rebut". Però ha aclarit que no compareixia públicament "perquè necessitarà un temps per assimilar tot el que ha passat”. I també perquè la universitat li ha ampliat el termini per presentar el projecte final de carrera, "i necessita tot el temps del món per acabar-lo”. Des del grup de suport també han reiterat que Andreu Curto Baiges ha estat privat de llibertat durant 24 dies "per una aplicació desmesurada de la llei”, una aplicació que segons han dit “respon a objectius polítics". "Només així podem entendre que després d’estar en presó preventiva, el jutjat declarés la llibertat sense fiança. Si tan perillós era Andreu que calia presó preventiva, per què ha sortit sense haver de respondre amb cap fiança?”, s'han preguntat.

A més, també han confirmat la celebració del concert Solidaritat amb Andreu, que es farà el proper divendres 29 de juny a l’aparcament de l’auditori de Tortosa, i on actuaran 13 grups de música i set d’animació, tots del territori. El concert està plantejat ara com "una demostració de la força de la solidaritat", i perquè s'ha superat "la voluntat de criminalitzar la lluita contra les retallades i la reforma laboral". Així, el concert s’enfocarà ara a “celebrar la llibertat d’Andreu, però també a recordar que hi ha molts Andreus que cada dia pateixen repressió per defensar una societat millor”. La propera setmana, el grup de suport farà una altra assemblea per valorar tot el que ha passat fins ara i decidir el full de ruta, ja que "queda un judici i la justícia no és gratuïta".

Imatge Andreu Llibertat!

3 comentaris:

  1. Altres mitjans no ho sé, però la marfanta ha estat a l'altura de les circumstàncies i això honra a Gustau.
    Jo no em preguntaria lo per què ha sortit sense fiança, avore si la proxima tindran més cuidado a l'hora de fer les coses.
    Jo crec que això no ha acabat aquí, hi ha molta gent al punt de mira, i faran tot lo possible per escarmentar-los, s'agafaran a qualsevol xorrada.

    ResponElimina
  2. Diria que la llibertat amb o sense fiança no s'estableix en funció de la perillositat de l'empresonat.
    La perillositat, així com el risc de fuga o d'entorpir la investigació, l'alarma social, el que determina és l'empresonament preventiu o provisional, no la fiança.
    I ara de que es tracta, de protestar perquè no ha hagut fiança ?
    Us imagineu que li hagessin posat una fiança de 6.000 € ? Què diríem ?

    ResponElimina
  3. S'ha fet una molt bona campanya en defensa d'Andreu. També ens ha ajudat el fet que ara, més que mai, moltíssima gent n'està fins als ous o els ovaris de tants lladres que queden impunes. Aquest estat ens ha ajudat, ja que ha quedat molt clar que un jove estava empresonat (acusat d'uns fets a demostrar) mentre lladres amb corbata i criada estan solts quan s'ha provat les seues malifetes i els seus lladrocinis. S'ha guanyat l'opinió pública amb una bona defensa. I sí, Andreu sembla que ho porti prou bé i esperem que pugui presentar el projecte de final de carrera i la seua vida retorni a la normalitat.
    Millet, Urdanga, Camps, Matas, Rato i companyia tenen normalitat complerta. El sistema està al seu costat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta