7 de juny del 2012

L'Aldea reclamarà a l'Estat i a la Generalitat un fons de rescat per a la cooperativa com el de Bankia

El ple de l’Ajuntament de l’Aldea aprovarà aquest divendres al migdia una moció presentada pel govern municipal d’Esquerra i del PSC, per reclamar un pla de rescat per a la cooperativa agrícola. En concret, l’Ajuntament exigirà al govern de l’Estat i al de la Generalitat que la secció de crèdit de la cooperativa tinga el mateix tracte que ha tingut Bankia amb la seua nacionalització. De fet, en el text de la moció es recorda que la secció de crèdit de la cooperativa de l’Aldea comercialitzava productes financers de Caja Madrid, l’actual Bankia. I que mentre el govern espanyol injectarà més de 20.000 milions d’euros per rescatar l’entitat, que són uns diners que garanteixen els dipòsits dels clients de Bankia, els impositors de la secció de crèdit veuen molt complicada la recuperació dels seus dipòsits. En total, uns 4,5 milions d’euros. I això tot i que, com a ciutadans espanyols, els impositors de la secció de crèdit de l'Aldea també pagaran de manera indirecta el rescat de Bankia. En aquest sentit, el govern de l’Aldea proposarà la creació d’un fons de rescat per garatir que tots els afectats recuperaran els seus estalvis, així com un calendi per executar els fons de rescat.

Precisament, sobre aquest tema, la presidenta de Convergència a les Terres de l’Ebre, Imma Juan, ha afirmat aquest dijous que, abans de demanar un pla de rescat com el de Bankia, la cooperativa agrícola de l’Aldea hauria de resoldre els seus problemes interns. Segons la presidenta de Convergència, ningú confiarà en la cooperativa de l’Aldea fins que no hagen canviat la junta rectora que ha portat l’entitat a la fallida i al concurs de creditors.



Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta