18 de juny del 2012

El PSC reclama una investigació de la gestió econòmica interna de l'antiga Caixa Tarragona

El diputat socialista del PSC, Xavier Sabaté, ha reclamat aquest dilluns una investigació de l'activitat econòmica interna de l'antiga Caixa Tarragona. Sabaté ha detallat que l'objectiu de la seua demanda és conèixer la retribució dels directius, els pla de pensions que tenien els alts càrrecs de l'entitat així com els contractes, les auditories anuals i balanços econòmics dels darrers anys d'entitat. Així, el diputat socialista ha assegurat que cal un exercici de "transparència", perquè la mala gestió de les entitats que han estat ajudades econòmicament no quede en la "impunitat".

Per aquest motiu, Sabaté ha dit que demanaran la compareixença al Parlament dels directius de Caixa Tarragona, perquè donin resposta a la gestió de l'entitat. Sabaté ha detallat que la comissió d'investigació sobre les entitats financeres es constituirà abans de l'agost. Amb tot, el diputat socialista ha dit que al llarg del mes de juliol hi haurà més detalls sobre el gruix de la compareixences previstes.

De fet, des de les files socialistes, han fet extensible aquesta investigació a les resta de caixes que han actuat a les comarques tarragonines i que han estat intervingudes i ajudades econòmicament amb diners públics, perquè donen compte de la seua actuació i gestió al capdavant d'aquestes entitats. Sabaté ha defensat aquestes compareixences, -com ja passa als Estats Units- tot assegurant que ha de començar a ser normal que les persones que han provocat "desastres" hagen de comparèixer davant les institucions públiques.

El socialista també ha dit que la finalitat última és evitar una nova bombolla financera, que bancs i caixes puguen tornar a necessitar ajudes públiques, i que hi haja més autocrítica dins dels òrgans de gestió. En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, des del departament de comunicació de la nova CatalunyaCaixa han matisat que la nova direcció és independent de les entitats financeres anteriors, i que al moment que se'ls requerisca facilitaran la informació que se'ls demane. Des del juliol del 2010, Caixa Tarragona està integrada a CatalunyaCaixa juntament amb Caixa Catalunya i Caixa Manresa.

Imatge ACN

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta