20 de juny del 2012

Entendríeu una aturada total de l’edifici de les delegacions de la Generalitat a les Terres de l’Ebre? #PrimeraColumna

En el programa d’aquest dimecres de Primera Columna, preguntarem els espectadors de Canal 21 Ebre si entendrien una aturada total de les obres de l’edifici de les delegacions a Tortosa. La primera pedra de la seu de seus es va posar el 26 de febrer del 2010, a càrrec del vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira. L’edifici tenia un pressupost de 12,6 milions d'euros, als quals calia afegir uns 5 milions més per fer les obres del pàrquing subterrani. Les obres tenien un termini d'execució de 18 mesos per al pàrquing i d’un total de 30 mesos per a l'edifici. La nova seu de la Generalitat a les Terres de l’Ebre hauria d’unificar els serveis territorials del Govern i millorar així l’atenció als ciutadans. El nou equipament també havia de comportar impuls a la revitalització del nucli antic de Tortosa, ja que es preveu guanyar una plaça pública. Però ja fa gairebé un any que es van plantejar canvis en el projecte original de l’arquitecta Carme Pinós, per reduir-ne els costos. I tot i que a l’agost de l’any passat el govern va confirmar que l’edifici de les delegacions estaria acabat el 2013, ara el projecte ha acabat quedant afectat pels plans d’ajust pressupostari de la Generalitat.

I és que la Generalitat i l'Ajuntament de Tortosa "reprogramaran" la construcció de l'edifici de les Delegacions del Govern, que inclou l’aparcament subterrani del carrer Montcada, al nucli antic de Tortosa. Així ho va confirmar ahir dimarts el delegat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, després d'admetre que les obres s'han alentit a l'espera de conèixer, durant la primera quinzena de juliol, la disponibilitat pressupostària i el nou calendari d'execució de les obres. Pallarès també va afegir que una opció que s’està estudiant és obrir el pàrquing i deixar la construcció de l'edifici per més endavant. Però que fins i tot es contempla la possibilitat d’aturar les obres. Amb tot, la prioritat tant del govern català com de l'Ajuntament és la d'obrir al trànsit el carrer Montcada al més aviat possible. Per tant, aquesta és la nostra pregunta del dia: Entendríeu una aturada total de l’edifici de les delegacions de la Generalitat a les Terres de l’Ebre?


8 comentaris:

  1. Evidentment que ho entendria. Fins i tot ho entenia abans de les eleccions al parlament de Catalunya del Novembre de 2010. Per això no vaig votar Convergència.
    Al final, de la correguda municipal i autonòmica convergent, quedarà el pavelló del Temple, les baranes del riu i l'adequació del pont del tren i el campus de la URV. Obres finançades amb recursos aliens al 100 %, altres amb co-finançament o heretades del maleit tripartit.
    Bé, m'ho deixava, cal afegir l'emblanquinada d'alguna façana del Call Jueu, així com la senyalització turística. Balança, tant "extraordinari" com ridícul.
    Per cert, el cost de l'edifici de les delegacions tampoc és res astronòmic ( aproximadament una dècima part del, també malaguanyat, hospital. Tot i que en este tema, precisament pel cos, és una mica diferent i més comprensible.

    ResponElimina
  2. Jo el que no entenc és que es continue fent. Per responsabilitat haurien d'aturar l'obra i deixar una plaça arreglada, els diners fan falta a una altra banda... sembla que els paladins de les retallades continuen sense saber prioritzar: sous d'alts càrrecs, edificis institucionals, dietes, cotxes oficials, viatges innecessaris, protocols...

    ResponElimina
  3. Aviam, vist lo vist, jo apostaria per una reconversió del "parking" construint uns banys subterranis amb aigua corrent (la del subsol que hi ha). Amb tota la decoració àrab-romana-ibèrica museística (adob, ceràmica del territori i pedres de museus) i una plaça pública per a fer mercats (socs), actuacions musicals sense altaveus, oratori multiconfessional a l'aire lliure, amb jardí babilònic, terra santa i pedres santes, de llocs sants a triar.
    A, i una cuina solar per als àpats del veïnat.
    Integrar-se o morir de fàstics!
    Exorcitzem el Yuyu que te ara!

    ResponElimina
  4. Una plaça? No crec que Tortosa tingue falta de places, però és una opinió molt respectable.
    Ami de menut me van ensenyar que els impostos se paguen per a fer col·legis, carreters, arreglar carrers, tenir serveis públics gratuïts, etc... Però no me van explicar que teníem que pagar impostos per que no se pugue fer res o que els serveis fossin privats. Quin mon més loco que vivim, no?

    ResponElimina
  5. Home, ignorant, pos si, el mon està boig, boig, boig.
    La "peregrina idea" m'ha vingut al cap primer amb el ànim d'aprofitar les aigües que actualment, i eternament, s'hauran de bombejar per a evitar que el "costós parking" s'inunde. Pensa que està fet a la llera d'un barranc. De les aigües als banys, molt menys costosos que el complex de Ferreries. Total, seria una basseta, o dos, de no res. Ens retrobaríem amb costums romanes i àrabs. Que menys que usar les seves restes per a la decoració!
    Si no edifiques res, per manca de pasta i de sentit, que queda? Una plaça.
    Posar-li terra i unes quantes plantetes, frígola romer, etc.(babilònia mediterrània), no seria molt car. I ja tenim l'oratori"multitasking", lo de l'actual mesquita és penós. I l'auditori acústic. Si vols llevem la "cuina solar", però al preu que està, i es posarà, l'energia, no se, no se.
    Et voilà! La reconversió d'una mala inversió.
    Per a mi, i no pretenc que ningú pense igual, els imposts son per alimentar, principalment, polítics, corruptes i financers especuladors.
    De ben segur, fent les coses com cal, amb una quarta part n'hi hauria prou per a tota l'estructura de suport al ciutadà i a les seves necessitats. Sense AVES ni Césars, això si.
    Com a superb exemple del que dic, les impossibles "noves piscines". I que allí on eren les velles, ben just puguem fer basses de fang.
    Hem entrat a l'era de "Donde dije digo, dije Diego". Veuràs caure Rajoys i Guindos com a pedres de tronada, Ignorant!
    ;-)

    ResponElimina
  6. Penses aixi perque es lo que veus, igual que jo i la majoria de gent que tenim els peus al terra. La pregunta es: Que podem fer natros si les protestes no serveixen per res i la violencia no es lo cami? Potser treure el diners del banc? Un suicidi colectiu? Aferrar-mos a la iglecia? Emborraxar-mos?
    Que? Per no deixar que mos xupen la sang?

    ResponElimina
  7. Des de la nits dels temps, ignorant, aquesta pregunta martella els raonaments de d'home.
    No seré jo el savi que te la podrà respondre al teu gust.
    Igual es tracta d'això, d'aprendre a viure rodejat de mosques, corcons, sangoneres i paràsits de tota mena i viure feliç en lo que et dona de meravellós la vida.
    I això no és conformisme. És alternativisme.
    Seguim cercant ignorant, segur que trobem bona penya pel camí! I si en som molts, i ens llevem d'hora....
    ;-)
    Com ens cantava Llac: "Cal que neixen flors a cada instant" http://www.youtube.com/watch?v=y6TlypU1NGA
    O Sabina " La canción mas hermosa del mundo"
    http://www.youtube.com/watch?v=uS_gGScxLsU&feature=related
    Si, la pèrdua de la primavera em sol afectar bastant, però, dissabte verbena, la.la.la.la.la
    ;-)

    ResponElimina
  8. No sé. Jo veig que la gent se conforma per no lluitar. És com si tinguessen lo coco minjat. Però més indignant és que encara ets tu lo dolent de la pel·lícula (som uns poca feina). Potser per això mos passa tot això.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta