12 de juny del 2012

Esquerra pregunta per la prevenció i el cost de l'operatiu per extingir l'incendi de la serra de Cardó

El diputat d'Esquerra, Sergi de los Rios, preguntarà als consellers d'Interior, Felip Puig, i al d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, sobre les mesures de prevenció d'incendis a la zona afectada pel foc de la serra de Cardó-Boix el passat mes de maig, així com els plans de prevenció per evitar nous sinistres. De los Rios ha registrat al Parlament diverses preguntes relatives al foc, que els consellers hauran de respondre en la seua compareixença del proper 12 de juliol, demanada pels mateixos republicans. Segons addueix ERC, l'objectiu és "analitzar si les mesures de prevenció forestal fetes per la Generalitat en l'àrea incendiada de Cardó han estat les correctes i poden ajudar a canviar futures actuacions".

De los Rios, que s'ha reunit amb els alcaldes del Rasquera, el Perelló i Benifallet, ha recordat que unes 1.400 hectàrees -de les 3.000 que va afectar l'incendi-, com les finques de Mas Bernardo i Mas de Nàqueres, al Perelló, són propietat de la Generalitat. En aquest sentit, una de les preguntes pretén saber, concretament, les mesures de prevenció que el govern va aplicar durant els últims dos anys. També inquireix els consellers sobre el cost econòmic de l'operatiu d'extinció de l'incendi; la disponibilitat del projecte de regeneració de la serra de Cardó-Boix afectada pel foc; si aquest projecte inclourà mesures de desenvolupament sostenible de l'espai; la gestió de la fusta cremada; el consens amb els municipis per regenerar la zona; i el paper del Consorci Serra de Cardó-Boix-Tossal de Montagut en el pla de regeneració. Les preguntes, segons el diputat republicà, "estan fetes amb esperit constructiu, amb la voluntat d'ajudar a trobar mesures en el camp de la prevenció d'incendis forestals i en la regeneració de l'àrea cremada que redueixin o fins i tot evitin l'àrea d'afectació d'un altre possible incendi en el mateix lloc".

Imatge ERC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta