12 de juny del 2012

ICV reclama al govern català que impuge el pla hidrològic de l'Ebre i el cabal ecològic de la CHE

La diputada d'ICV pel Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, Hortènsia Grau, reclamarà al govern català que impugne el pla de conca proposat per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). Segons Grau, el pla ignora el dret de les comunitats autònomes a participar en la fixació dels cabals ecològics. Per això, la diputada d'Iniciativa ha presentat un paquet d'esmenes a les propostes de resolució sobre el cabal ecològic del tram final de l'Ebre, perquè quede garantit de forma suficient "malgrat els incompliments de la CHE i del govern central".

Així, Grau proposa també que la Generalitat pose l'afer en coneixement de la Unió Europea "perquè s'incompleix la Directiva Marc de l'aigua". A més, també planteja que el Govern exigeixi a l'Estat que faci públics els estudis tècnics que utilitzi per fixar els cabals ambientals. De la mateixa manera, també reclama la convocatòria, "amb caràcter urgent", d'una nova reunió de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, "amb el president de la CHE i el secretari d'Estat del Ministeri de Medi Ambient per tractar la proposta de cabal ambiental al tram final de l'Ebre, atès que afecta de manera directa al manteniment del Delta". "ICV no està disposada a permetre que es dugui a terme una nova agressió contra el riu i el seu futur. Hem dut les nostres propostes al Senat, les debatem ara al Parlament i estem disposats a arribar a Brussel·les. El govern del PP ha d'aturar aquesta nova ofensiva contra l'Ebre", ha assegurat la diputada ecosocialista.

Imatge ICV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta