12 de juny del 2012

El PSC alerta del 'buit de poder' a Tortosa i afirma que la ciutat 'necessita un canvi'

El PSC de Tortosa ha començat aquest dimarts, a la pràctica, la seua precampanya electoral per a les eleccions municipals del 2015. De fet, ha criticat el "buit de poder" a l'Ajuntament i ha remarcat, quan encara falten tres anys per a les eleccions municipals, que Tortosa "necessita un canvi". Per fer el seu balanç del primer any del segon mandat de Ferran Bel, el PSC ha girat en contra de l'alcalde les crítiques que el convergent llençava fa cinc anys, quan era a l'oposició, en contra de l'exalcalde socialista Joan Sabaté perquè compaginava el càrrec amb el seu escó al Senat. En aquest sentit, el portaveu del PSC, Antoni Sabaté, ha criticat aquest dimarts "les absències continuades" de Bel per la seua activitat al Senat, així com la falta "d'un lideratge fort" a Tortosa, tot i la majoria absoluta de CiU. De fet, Sabaté ha recordat que mentre Bel és a Madrid, la primera tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, és a Barcelona, ja que també és diputada per CiU al Parlament. "Hi ha setmanes en què ni un ni l'altra estan a l'Ajuntament", ha conclòs Sabaté.

El PSC ha sumat a aquest "buit de poder" el que ha insistit a titllar com "la pitjor gestió econòmica de la història" de Tortosa, així com "l'abandonament del projecte de les piscines" i  la falta de lideratge territorial contra les retallades que impulsen els governs de CiU i del PP a Catalunya i a l'Estat. "En un moment en que la ciutat viu una complicada situació, amb un dels índex d'atur més alts, precisem un lideratge fort, que els màxims responsables estiguin al peu del canó i permanentment a l'Ajuntament per dirigir el govern", ha reclamat el portaveu municipal del PSC. Segons Sabaté, Tortosa ocupa avui el lloc número 26 dels ajuntaments més endeutats a Catalunya. "Avui hi ha un deute viu de 60 milions d'euros, 1.700 euros per tortosí i tortosina", ha recordat el portaveu socialista.

En la mateixa línia, Sabaté ha pronosticat que la situació encara s'agreujarà més amb un nou extrajudicial de més d'un milió d'euros, i amb el fet que el pressupost de 2011 es liquidarà, com a mínim, amb cinc milions d'euros de dèficit. "Això impossibilita que puguem afrontar les inversions que necessita la nostra ciutat amb recursos ordinaris", ha afegit el portaveu del PSC. De fet, Sabaté ha posat com a exemple l'abandonament del projecte de les piscines. "Un estiu més Tortosa, no tindrà piscina descoberta; el projecte estrella s'ha convertit en problema estrella; un any després es confirma l'ús electoralista d'aquesta obra per part de Bel", ha assenyalat Sabaté, qui també ha criticat novament la manca d'inversions a les EMD de Jesús, Bítem i Campredó, tot incomplint els convenis signats. De fet, Sabaté no ha comparegut amb els altres regidors del grup municipal -a més, Núria Chertó ja ha renunciat al càrrec, i Enric Roig encara no ha pres possessió de l'acta de regidor-, sinó que ho ha fet amb els portaveus socialistes a Campredó i Bítem, Manel Álvarez i Teresa Castellà.

Finalment, Sabaté ha confirmat que al PSC han intensificat el treball intern. De fet, dissabte passat, en la jornada municipal Balanç d'un any d'acció municipal i perspectives de futur per a Tortosa van fixar el "punt de partida per a la construcció de l'alternativa, per assolir el govern el 2015". “Tortosa necessita un canvi per redreçar una difícil situació que s'ha agreujat el darrer any”, ha assenyalat el portaveu del PSC.

Imatge PSC de Tortosa

6 comentaris:

  1. La veritat és que tenen tota la raó. És una vergonya lo que esta passant a Tortosa. No entenc perquè tenim que esperar 3 anys.
    Convenients, per solidaritat, plegueu!!!

    ResponElimina
  2. Coincideixo amb tu ignorant que és vergonyós lo que està passant, Bel i Roigè utilitzant l'Ajuntament com a platarforma per fer carreras a les Barcelones i Madrid (i embutxacar-se uns bons sous per a dixar-mos perduts de la mà de Déu) per tant Tortosa se queda en mans de qui, del "super regidor amb funció exclusiva" Domingo Tomàs ,o bé Lehman, Pataqueta...Rosa Cid?o lo cadell del Pelejà a qui van nomenar cap de prensa i del qui no se n'ha sapigut res mes?Típic de cacics, anar de capital mentre los capataços se cuiden de la finca...penós.
    Llàstima que el PSC no siguen los més adients per parlar de buits de poder, entre Sabaté per Madrid i la Nuria Cherto dimitint tampoc estan en una posició molt millor en quant a lideratge.

    ResponElimina
  3. Al final governara PxC.

    ResponElimina
  4. Tant de bo L'ajuntament estes en mans de pataqueta. També conegut com Pere Panisello.

    Lo saberut, ara enyores Sabaté ( Joan ) ?
    Nuria Cherto trobes que es podia considerar una líder, en una any de regidora ? És que les fots grosses xeic/a........

    ResponElimina
  5. A vore pesteta, no he sigut jo qui va fotre a la Cherto a "bombo i platillo" com a un dels caps del PSC...i si Pataqueta vol anar a l'Ajuntament pos que vaigue...i enyorar a Sabaté, pos mira veient a Bel a vegades si que m'enyoro. No crec que digue més animalades que la mitja de personal que assoma lo morro per aqui...al menos espero haver-te fet riure un rato pesteta!

    ResponElimina
  6. Fa uns dies vaig sentir una tertúlia a la SER per fer balanç del primer any de mandat municipal. Entre altres coses vaig constatar: el gir del sr. Dalmau ( PP ) que, desprès de ser ridiculitzat més d'una vegada públicament per l'alcalde al Ple, ara, sembla que ha canviat d'estratègia i està d'allò més condescendent i conciliador; va arribar a dir que qualificava la gestió de CIU amb una aprovat alt, això, després del que el mateix Dalmau ha dit a algun que altre ple és, si més no, contradictori. Potser hi ha alguna cosa que no sabem....
    El que ja és de matricula és lo de Domingo Tomàs. En el terreny de les anècdotes va dir que l'oposició les diu de l'altura d'un campanar " tot i que els campanars no els agraden massa " gran aportació intel·lectual per part de qui, en absència ( habitual ) de l'alcalde/senador Bel i la regidora/diputada Roigé, els substitueix. El que fan recull de cites històriques poden estar contents.
    Però anècdotes a banda, el més bo de tot va ser quan, per a argumentar la gestió del passat any, va assenyalar com a gran obra les baranes del riu, la pintada del pont del tren, la rampa per enllaçar amb la Via Verda etc. i quan se li va recordar que això ho pagava el govern central, va contra-argumentar dient que elles havien fet gestions i dit la seua quan a la rampa etc. Patètic. Sent així, efectivament, per un balanç tan paupèrrim no fa falta un Alcalde, una 1ª tinent d'alcalde i ni tan sols un regidor ( ell ) amb dedicació exclusiva. Mentre tant, el complex d'aigües, el pàrquing del Rastre i el Pla estratègic avancen de manera inversament proporcional al deute municipal.

    Per cert, el sr. Dalmau, es va queixar de les mocions que es presenten al Ple i que no afecten directament als tortosins/nes. Clar, ell sap que moltes d'estes mocions sinó estan adreçades al govern de la Generalitat, ho estan al central i, qui governa allí és el seu partit. Però el més important, sinó està d'acord amb les mocions "polítiques" que es presenten, quantes n'ha presentat ell en nom del PP que afecten als tortosins/nes, una ? Recordo aquella que demanava ajut per desplaçament per a TOTS els estudiants universitaris que estudien fora Tortosa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta