13 de juny del 2012

La instal·lació d'un Ikea a Tarragona, és bona o dolenta per a les Terres de l'Ebre?

Una setmana després de saber-se que l’empresa Naturantaix, una de les empreses més importants del sector del moble de la Sénia, presenta concurs de creditors, arriba un altra notícia que pot ser un altre cop molt dur per als moblistes de la comarca del Montsià. I és que l'Ajuntament de Tarragona i la multinacional sueca Ikea van signar ahir dimarts a la tarda el conveni urbanístic que ha de permetre l'obertura d'una gran superfície comercial d’aquesta companyia, la primera a la demarcació i també la primera de Catalunya fora de les comarques de Barcelona. De fet, la signatura del conveni és l'últim pas per garantir l'aterratge de l'empresa a Tarragona, cap a l'estiu del 2015, després que els propietaris dels terrenys que feien falta per tirar l'acord endavant també hi hagen donat el seu llum verd. La nova botiga, que s'ubicarà a prop del barri de Campclar, suposarà una inversió d’uns 60 milions d’euros, i es calcula que crearà almenys 350 llocs de treball entre directes i indirectes. A més a més, també es crearien 500 llocs de treball més mentre duren les obres. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va destacar que Ikea dinamitzarà la seua ciutat i el Camp de Tarragona, i va recordar que les gestions per portar la multinacional sueca van iniciar-se ara fa uns tres anys.

Pregunta del dia a #PrimeraColumna. Precisament, avui volem preguntar els espectadors de Canal 21 Ebre si la instal·lació d’una botiga d’Ikea a Tarragona és una notícia dolenta per a les Terres de l’Ebre. De fet, ja fa temps que la possible instal·lació d’Ikea a Tarragona va encendre totes les alarmes a la Sénia, ja que l’actual model del sector del moble de la Sénia i el de la multinacional sueca són models antagònics. Així, alguns consideren que l’arribada d’Ikea a Tarragona, a poc més de 100 quilòmetres de la Sénia, pot acabar d’enfonsar el sector del moble, molt tocat a causa de la crisi econòmica. En canvi, hi ha qui veu la implantació d’Ikea com una oportunitat. Sense anar més lluny, el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va reiterar a finals d’abril, durant la seua visita a Tortosa i a la Sénia, que treballarà amb Ikea i el sector del moble perquè aquests puguen proporcionar matèria primera a la multinacional sueca. És a dir, perquè treballen per a Ikea. Segons el conseller, aquest hauria de ser un dels vessants del futur pla d'acció per revitalitzar el clúster del moble de la Sénia. Però, en qualsevol cas, aquesta és la nostra pregunta del dia. La instal·lació d’una botiga d’Ikea a Tarragona és una notícia dolenta per a les Terres de l’Ebre?



Imatge Ajuntament de Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta