20 de juny del 2012

La campanya #andreullibertat arribarà al ple de Tortosa en forma de moció popular

El grup de suport Andreu Llibertat ha confirmat aquest dimecres que presentaran una moció popular a l'Ajuntament de Tortosa, amb l'objectiu que es puga debatre en el proper ple ordinari del mes de juliol. En concret, la moció demana la posada en llibertat immediata d'Andreu Curto, que ja porta més de 20 dies empresonat de manera preventiva per la seua suposada participació en els aldarulls del 29 de març a Barcelona, amb motiu de la jornada de vaga general. En aquest sentit, la moció considera l'empresonament preventiu "una mesura totalment desproporcionada",  també demana un canvi d'actitud per part la conselleria d'Interior, ja que "la solució als conflictes socials no po tser la via rerpessiva".

D'altra banda, la moció també reclamaa que es respecte la pressumpció d'innocència d'Andreu Curto fins el judici, un dret que és constitucional. I en darrera instància, també es demana que es traslladen aquests acords a la Generalitat de Catalunya.

El grup de suport ha anunciat que ja té les 100 signatures necessàries per presentar la moció, però que apurarà els terminis per aconseguir més signatures, ja que estan percebent "una gran comprensió per la ciutadania ebrenca, davant d'aquesta injustícia". A més, també han destacat la gran quantitat de signatures que estan recollint de ciutadans d'altres poblacions de les Terres de l'Ebre, i han anunciat que sortiran al carrer a demanar signatures, com el proper dissabte de matí al mercat de Tortosa.

La portaveu del col·lectiu, Marisa Panisello ha assegurat que, "tot i ser conscients que el cas d'Andreu es troba immers en un procès judicial en el qual no es pot influir, el grup de suport considera que el consistori pot expressar la seua solidarita amb la família i apostar per la posada en llibertat del jove. De la mateixa manera, també ha destacat que si altres municipis catalans -com ara com Molins de Rei o Sallent- han aprovat mocions demanant la llibertat d'Andreu Curto, "sorprendria molt no rebre aquesta mostra de solidaritat per l'Ajuntament de la ciutat d'on és Andreu, la seua família i entorn social". Amb tot, el grup de suport ha manifestat el seu desig de què siga innecessari votar la moció al proper ple municipal, ja que això voldria dir que Andreu Curto ja estaria en llibertat.




Imatge Grup de suport Andreu Llibertat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta