26 de juny del 2012

La comissió cívica del Patrimoni 'desautoritza' l'abocador del Pinell de Brai

La comissió cívica del Patrimoni de les Terres de l'Ebre ha presentat aquest dimarts el seu primer dictamen des de la seua creació. En concret, la comissió ha dictaminat en contra de la possible construcció d'un abocador al Pinell de Brai, que es faria a partir de la restauració d'unes antigues argileres amb bales de la fracció resta dels residus sòlids urbans. Segons l'informe elaborat per la comissió -integrada per centres d'estudis arxius i entitats culturals-, la instal·lació d'un abocador de bales de residus no és la mesura "adequada" per restaurar l'antiga pedrera del municipi. Al seu parer, el projecte proposat no té en compte l'afectació que la nova activitat tindria sobre el riu Canaletes. Així, un dels responsables de l'informe, Òscar Saladié, ha deixat clar que la seua funció no ha estat la de fer un estudi d'impacte ambiental, però que sí que han analitzat tota la documentació sobre el projecte que havien fet totes les parts implicades: les promotores, l'Ajuntament i la Generalitat. "Hi ha afectacions al medi natural que no es tenen en compte, sobretot al riu Canaletes", ha manifestat Saladié.

La comissió cívica ha recordat que el seu dictamen no és vinculant, i que s'ha elaborat independentment que la planificació territorial de dipòsits controlats de residus no contempli cap abocador més a les Terres de l'Ebre, així com el fet que en un referèndum convocat per l'Ajuntament del Pinell de Brai hagués guanyat el 'no' a l'abocador. A més, el membre de la comissió ha recordat que els propis projectes d'explotació de pedreres ja preveuen la restauració de l'entorn quan s'acaba l'activitat extractiva. "L'alternativa més viable és aprofitar el material sobrer per deixar l'espai el més original possible", ha explicat. Amb tot, des de la comissió cívica també s'ha reconegut que l'Ajuntament del Pinell de Brai també està treballant amb altres solucions per restaurar l'antiga argilera.





Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta