26 de juny del 2012

14 dels 22 instituts públics de les Terres de l'Ebre faran jornada compactada

La majoria d'instituts de les Terres de l'Ebre han optat per acollir-se a la jornada compactada el proper curs escolar 2012-2013.  De fet, un total de 15 dels 22 instituts públics que hi ha a les Terres de l'Ebre van sol·licitar la jornada intensiva, i només s'ha desautoritzat a l'Institut Terra Alta de Gandesa per un problema amb el contracte del servei de menjador. Segons ha explicat aquest dimarts el director dels serveis territorials d'Ensenyament, Antoni Martí, era més alta la despesa de cancel·lar el contracte que els beneficis que podia aportar el nou horari. A les Terres de l'Ebre, més del 80% dels pares dels alumnes dels instituts s'han mostrat favorables al nou horari, que mantindrà les 30 hores lectives amb mitja hora de descans.

Aquesta mitja hora de descans, segons ha explicat Martí, el centre ha escollit o bé fer-la a mig matí com sempre o bé partir-la en dos estones d'un quart d'hora per esponjar millor l'horari. En tot cas, els instituts que han optat per la jornada compactada tindran l'horari de vuit del matí a dos quarts de tres del migdia, o bé de dos quarts de nou del matí a les tres del migdia.

Els centres que no han demanat la jornada compactada han estat els dos de Formació Professional (l'Institut de l'Ebre a Tortosa i l'Institut Montsià a Amposta), els tres instituts-escola (El Perelló, Jesús, i Móra la Nova), el de tecnificació d'Amposta, i l'Institut Les Planes de Santa Bàrbara. Ensenyament ha autoritzat fer aquest nou horari a catorze dels quinze centres públics que ho han demanat, el que suposa un 93,33%, un percentatge pràcticament igual a les peticions que s'han aprovat a tot Catalunya (93,58%).

Martí ha destacat que l'avaluació dels projectes dels centres que han demanat la jornada compactada ha anat a càrrec d'una comissió dels serveis territorials, i que l'autorització és vàlida per un curs. A finals de curs, la mateixa comissió s'encarregarà d'avaluar el funcionament del nou horari i l'aprofitament acadèmic que ha tingut.

El director dels serveis territorials ha subratllat també que la mesura ha comptat amb el suport d'aproximadament el 80% dels pares dels alumnes dels centres que ho han demanat. Segons ha explicat, la mesura beneficiarà aquells estudiants que han de tornar als seus pobles amb transport públic, així com a l'oferta d'activitats extraescolars que s'ofereixen a les capitals, com és el cas de Tortosa, i que podran avançar el seu horari.

D'altra banda, Martí ha aprofitat la presentació dels centres públics que han optat per la jornada compactada per donar a conèixer les dades del pròxim curs escolar, segons les preinscripcions. Així, en el cas de P3 hi haurà 72 grups d'escola pública i 8 concertada, quatre menys que el curs passat, amb un total de 1.768 alumnes preinscrits, 130 menys que el curs passat, i amb una ràtio de 22,38 alumnes per classe.

Pel que fa a primer d'ESO, hi haurà 58 grups a instituts públics i nou grups de concertats, dos menys que el curs passat, amb un total de 1.795 alumnes, 55 menys que el curs 2011-2012. La ràtio se situa entorn els 26,79 alumnes per classe, i com a màxim hi haurà 33 alumnes en algun grup.

En total, pel curs vinent, Ensenyament ha ofertat 25.301 places d'educació infantil, primària, i secundària en centres públics de les Terres de l'Ebre, per les que ha rebut 20.774 sol·licituds. La concertada tenia 2.941 places per 2.844 sol·licituds.

Respecte l'assignació de centres, el 95,44% dels alumnes d'infantil han pogut entrar al centre escollit en primera opció; el 97,16% dels alumnes d'ESO també; mentre que a primària ha estat del 63,04% perquè són, sobretot, peticions per canvi de centre. Ensenyament ha fet nou assignacions d'ofici, sis a infantil i tres a ESO.

Via ACN

3 comentaris:

  1. El que no diu el Departament és que A Terres de l'Ebre per al curs 2012-13, segons la versió del Departament, tindrem 260 alumnes mes a les escoles i 139 docents menys al territori (aquest 139 docents menys encara són provisionals, nosaltres creiem que passarem dels 200)
    De veritat creuen que és pot mantenir o millorar la qualitat de l'ensenyament amb menys recursos econòmics i humans??
    VOLEN ACABAR AMB TOT!!
    http://www.facebook.com/docents

    ResponElimina
  2. No vull fer sang però la qualitat de l'ensenyament actual és de les més baixes d'Europa, per tant, no crec que mantenir l'actual "qualitat" sigui un triomf. És un triomf estar a la cua dels informes PISA en totes les matèries?

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta