14 de juny del 2012

La jutge desestima la demanda dels cinemes de Roquetes contra l’Ajuntament d’Amposta

La sentència emesa pel Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona ha desestimat la demanda interposada per l’empresa Multicinemes Tortosa S.L., que gestiona els cinemes de Roquetes, contra l’Ajuntament d’Amposta. En concret, li demanava una indemnització de 4’8 milions d’euros pel cas dels cinemes Amposta, que van estar operant sense l’acta de comprovació de la llicència d’obertura fins que l’Ajuntament -en tenir coneixement de la situació- en va ordenar el tancament l’any 2008. Segons l'Ajuntament ampostí, la sentència afirma que l’empresa gestora dels cinemes de Roquetes no té dret a percebre cap indemnització, ja que en el moment en què formula la reclamació estava en la mateixa situació que la seua competidora, ja que la llicència dels cinemes de Roquetes no va ser vigent fins després de reclamar a l’Ajuntament d’Amposta la responsabilitat patrimonial en concepte de les pèrdues que suposadament els havia causat l’entrada en funcionament dels cinemes d’Amposta.

Així, segons la jurisprudència que cita la jutge, no es pot reclamar una indemnització derivada d’una situació irregular si el demandant incorre en la mateixa irregularitat que està denunciant. D’altra banda, la sentència afirma que l’actuació de l’Ajuntament d’Amposta ha estat correcta i diligent, ja que ha fet a l’empresa tots els requeriments necessaris arribant fins i tot a tancar-lo quan l’empresa no va presentar tota la documentació que es requeria en la seua llicència provisional.

L'Ajuntament d'Amposta ha recordat que Cinemes Amposta va estar operant amb una llicència provisional en espera de presentar l'acta de comprovació emesa per una entitat ambiental acreditada (ECA). L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha fet públic el contingut de la sentència que exonera la corporació municipal del pagament dels 4’8 milions d’euros que figuraven el la demanda i ha remarcat, a més, que des de que es va iniciar tot el procés l’equip de govern “hem estat tranquils i hem confiat en els funcionaris i tècnics de l’Ajuntament”. A més, ha afegit que, segons afirma la jutge, “hem estat severs i hem fet una actuació impecable que no hem tolerat una activitat clandestina i no hem tingut un comportament omissiu sinó que hem actuat de forma severa”.

En aquest sentit, l’alcalde ha retret al grup del PSC l’actitud presa des de l’inici del procés, la qual ha qualificat de “molt crítica, corrosiva, alarmista i fins i tot catastrofista”. Des de 2008, quan l’Ajuntament d’Amposta va obligar l’empresa a tancar els cinemes fins que es posés al dia amb la normativa, Cinemes Amposta té la llicència definitiva, com la té també Cinemes Oscar de Roquetes des de 2009.

Imatge Ajuntament d'Amposta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta