14 de juny del 2012

Iniciativa vol que el govern obligue Ikea a comprar els seus mobles a la Sénia

La diputada d'ICV-EUiA pel Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, Hortènsia Grau, ha demanat al conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, un "pla de xoc" per a la indústria del moble de la Sénia "que eviti més tancaments, i més pobresa per les Terres de l'Ebre". La diputada ha portat fins al ple del Parlament el concurs de creditors presentat per Naturantaix, una de les principals fabricants de mobles de la població. En la seua apel·lació a Mena, Grau ha reclamat que "imposi exigències" a les grans indústries com Ikea, que aquest dimarts va anunciar la seva implantació a Tarragona, perquè "els productes que venguin siguin nacionals i provinguin del clúster" senienc. "Miri cap al sud i posi's a treballar avui mateix en un full de ruta per assolir un pacte per salvar les persones i el territori", li ha dit Grau, tot recordant que fa justament un mes el seu grup parlamentari ja li va preguntar sobre quines accions duria a terme el Govern davant de la greu crisi econòmica i la destrucció de llocs de treball que afecta greument a Terres de l'Ebre per sobre de la mitjana de Catalunya.

Durant la seua intervenció, Grau ha recordat a Mena la seua obligació de liderar la creació d'ocupació "més enllà de rendir-se a les exigències de les grans indústries i dels lobbys com fa en el cas de les nuclears o d'Eurovegas". "Imposi exigències", li ha demanat la diputada després de recordar-li que justament aquest dimarts es presentava oficialment a Tarragona la implantació d'un centre comercial Ikea el 2015. "Negociïn amb la multinacional perquè gran part dels productes que venguin siguin nacionals i provinguin del clúster de la Sénia", ha suggerit Grau.

"En un any i mig que porten de govern no ha estat capaç de posar les mesures ni els recursos necessaris per superar les desigualtats territorials i desenvolupar les potencialitats de les Terres de l'Ebre", ha lamentat Grau, tot reclamant a Mena que "rectifiqui i actuï" perquè la ciutadania de l'Ebre "no hagi de suportar desigualtats territorials a més de les desigualtats econòmiques que ja pateixen igual que la resta de catalans i catalanes".

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta