14 de juny del 2012

L’Ametlla de Mar espera un informe de l’institut Cerdà sobre l’impacte del projecte Zèfir



L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha encarregat un informe a l’Institut Cerdà, amb l’objectiu de determinar els possibles impactes positius i negatius del projecte Zèfir, la plataforma d’assajos en energia eòlica marina que l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) promou davant de les coses de la població. Així ho ha avançat l’alcalde de l’Ametlla de Mar, el convergent Andreu Martí, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre. L’Institut Cerdà és una fundació privada i independent, que té l’objectiu de contribuir a la innovació i la dinamització del país en tots els àmbits i sectors, des del rigor i l’objectivitat que li permet la seua posició d’independència. Segons Martí, l’informe encarregat per l’institut Cerdà té el seu origen en l’acord del Parlament de Catalunya que reclamava consens amb l’administració local. Per això, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va iniciar un procés per encarregar un estudi sobre l’impacte socioeconòmic del projecte Zèfir. Segons Martí, les conclusions de l’informe de l’institut Cerdà serviran per fixar la nova estratègia de l’Ajuntament en relació al parc eòlic marí de caràcter experimental.

L’alcalde ha fet aquestes declaracions després d’haver fet una valoració molt positiva del fet que les platges de l’Ametlla de Mar han pogut conservar enguany les set banderes blaves del municipi. Segons Andreu, el reconeixement a les qualitats de les platges de l’Ametlla de Mar és la prova que la població té un entorn privilegiat que cal protegir i posar en valor, amb la col·laboració i el suport de tots els sectors i totes les administracions.

En la mateixa línia, aquest cap de setmana, el proper 17 de juny, es presenta en societat l’adhesió de l’Ametlla de Mar a l’estació nàutica de la Costa Daurada, al costat dels ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat, Cambrils i Salou. L’alcalde de la Cala ha afirmat que volen seguir apostant pel turisme de qualitat i de sostenibilitat. Segons Martí, una manera de fer-ho és aprofitar la força de l’estació nàutica Costa Daurada per compartir atractius i oferir productes tan singulars com el nou catamarà turístic Tuna Tour, les visites per les cales del seu litoral, submarinisme, o rutes de senderisme pel GR-92, que no tenen a la costa de Tarragona.

D’altra banda, l’alcalde de l’Ametlla de Mar ha afirmat que el conflicte obert entre el Grup Balfegó i la confraria de pescadors es troba en vies de solució. De fet, Martí ha assenyalat que les dues parts han de poder col·laborar en diversos projectes en el futur, com han fet ara amb motiu de la divuitena edició de la Diada dels Fideus Rossejats i del Peix Blau, la qual inclou unes jornades gastronòmiques en què també hi col·laboren el Grup Balfegó i la confraria de pescadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta