8 de juny del 2012

La piscina d'estiu de l'EMD de Jesús representa Catalunya a la Biennal d'Arquitectura de Venècia

L'arquitecte tortosí Josep Camps i la seua sòcia Olga Felip, del despatx Arquitecturia, participaran en la propera Biennal d'Arquitectura de Venècia amb la piscina d'estiu que van dissenyar a l'EMD Jesús, i que va entrar en funcionament ara fa tot just un any. Camps i Felip són un dels nou equips de joves arquitectes que l'Institut Ramon Llull ha seleccionat per representar Catalunya, que per primera vegada compta amb pavelló propi a la Biennal de Venècia. A banda, fa uns dies, aquest mateix projecte també va aparèixer en la revista especialitzada Dezeen Magazine. De fet, entre el material que inclou l'article també es podia veure un plànol del sector en què s'ha construït la piscina d'estiu de l'EMD de Jesús, i que també preveu la instal·lació de la futura pista d'atletisme de Tortosa.



A Tortosa, Camps i Felip tenen dues altres obres que també han recollit diferents premis de caràcter nacional i internacional: la reurbanització plaça de l'Absis, al nucli antic, i el Centre Cívic Ferreries. A més, l'escola Cinta Curto, també al barri de Ferreries, també és un projecte d'Arquitecturia.

L'Institut Ramon Llull va convocar un concurs de projectes per al primer pavelló de Catalunya i les Illes Balears a la Biennal d'Arquitectura de Venècia. Els arquitectes Jordi Badia i Fèlix Arranz han esdevingut els comissaris de la mostra, després d'haver guanyat aquest concurs amb la proposta "Vogadors", que inclou la piscina de Jesús, de Camps i Felip, i vuit obres més. Els nou projectes inclosos tenen en comú el fet de ser innovadors sense perdre de vista el passat. Es tracta d'obres basades en l'economia de mitjans amb què han estat construïdes, el respecte pel lloc on estan projectades, el compromís amb el territori i el seu caràcter experimental i innovador.


L'arquitecte Josep Camps ha explicat que "més enllà de la importància de la selecció de cadascuna de les nou obres de Catalunya i Balears, el que pren força és una manera de fer comú a un col·lectiu, herència de tota una tradició, i que es projecta cap a un futur gràcies a un canvi de sensibilitat de la nostra societat". Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha valorat molt positivament que "un professional de casa nostra tingui aquest reconeixement internacional, més encara si es tracta de projectes que han estat promoguts per l'Ajuntament de Tortosa"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta