22 de juny del 2012

[AMPLIACIÓ] Llibertat sense fiança per al tortosí Andreu Curto

El jutjat d'instrucció 5 de Barcelona ha decretat la posada en llibertat d'Andreu, el jove tortosí que es trobava en règim de presó preventiva al centre Brians I des de fa tres setmanes, per la seua presumpta participació a un piquet violent de la vaga general del 29 de març a Barcelona. Així ho ha avançat el setmanari Directa aquest divendres al migdia, i també ho ha confirmat a través de la xarxa social de Twitter el col·lectiu Andreu Llibertat. Per tant, es preveu que Curto abandoni el centre penitenciari aquesta tarda, a partir de les 17 hores. Amb la seua posada en llibertat ja no quedarà cap persona empresonada per la seua participació en els aldarulls de la vaga general. A partir de les 20 hores es preveu un acte de benvinguda al centre social Can Vies de Sants, del qual Curto n'era membre. A Tortosa i a les Terres de l'Ebre, el col·lectiu Andreu Llibertat també està preparant diversos actes de rebuda. La primera, dissabte a les 12 del migdia al Casal Popular Panxampla de Tortosa.

La campanya per reclamar la posada en llibertat d'Andreu Curto havia d'arribar al ple de l’Ajuntament. El grup de suport que reclamava l'alliberament immediat del vaguista va anunciar aquest setmana que que ja tenia les signatures necessàries per presentar una moció popular a l’Ajuntament de Tortosa. Però que, tot i així, durant els propers dies encara té previst recollir-ne més. La moció demanava l'alliberament d'Andreu Curto perquè considera que la seua privació de llibertat és una mesura totalment desproporcionada. A més, també reclamava un canvi d'actitud de la conselleria d'Interior, i que es respecti la presumpció d'innocència del jove fins el judici. De fet, durant les últimes hores s'havien multiplicat les mostres de suport i de solidaritat amb el jove, com les del president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres o el grup de folk La Carrau. Fins i tot l'exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, havia signat en favor de la posada en llibertat d'Andreu Curto. De la mateixa manera, també s'havia organitzat un concert en solidaritat amb el jove tortosí, per al proper 29 de juny al pàrquing de l'auditori de Tortosa. Hi actuaran solistes i grups com ara Montse Castellà, Riu en So, La Jota a la Plaça, Mamajuana y las Arepas Latinas, Los Maleantes, Memest, Metabolé i Tanifot, entre d'altres. Ara el concert serà, sobretot, per recaptar fons per a la defensa judicial d'Andreu Curto.


4 comentaris:

  1. Una abraçada a l'Andreu, al pare i a la mare. Guanyarem!!!

    ResponElimina
  2. Llibertat sense fiança= us aviem que podem fer el que ens done la gana i tenir-vos empresonats sense massa motius.

    La solidaritat és la nostra victòria!

    Ara a esperar a Rodrigo Rato, Millet, Montull, SrMas (pare), Urdangarín, Camps, Fabra, Jaume Matas, Narcís Serra.....i quin llarg etcètera!!!

    ResponElimina
  3. Bona noticia per a mi, i més gent.
    Desitjo que tot s'arregle en lo millor.
    Una forta abraçada als familiars i amics!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta