22 de juny del 2012

Organitzen el primer Testing de Biodiversitat a la serra del Montsià i la serreta de Freginals


La serreta de Freginals i a la serra de Montsià seran l’escenari, el proper 30 de juny, de la primera edició del Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre, una activitat que està organitzada per l'Associació Fotografia i Biodiversitat, el Museu de les Terres de l'Ebre, i l'Ajuntament de Freginals. Els testings són una interessant i novedosa forma d’ajudar al coneixement de la biodiversitat, especialment del món dels invertebrats. A més, constitueixen una eina de participació per la qual, mitjançant la fotografia i en l’espai d’unes poques hores, es recullen un elevat nombre d’imatges i dades de la fauna i de la flora de les zones en què es realitzen les trobades. Unes imatges que, un cop penjades al portal d’internet Bioodiversidad Virtual i analitzades pels experts, contribueixen de forma notable a millorar i ampliar el coneixement científic de la biodiversitat dels territoris en què es fan. Ho ha explicat aquest divendres el tècnic de difusió del Museu de les Terres de l’Ebre, Pere Luque, durant el seu pas per l’informatiu matinal Primera Columna.




El I Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre està obert a tots els naturalistes i aficionats a la natura i a la fotografia de les Terres de l’Ebre, de la resta de Catalunya, o de les comarques veïnes del País Valencià i l’Aragó. Per participar-hi, els interessats només han de presentar-se al Centre d’Interpretació de la Serra de Montsià, el proper dissabte, 30 de juny, a les 10 hores. Un cop al centre, es realitzarà una petita xerrada explicativa del funcionament de l’activitat, i immediatament després es podran visitar els espais escollits per l’organització, que en aquesta ocasió són la serreta de Freginals i la serra de Montsià.

El tècnic de difusió del Museu de les Terres de l’Ebre ha explicat que aquest inici de l’estiu no està sent bo per a l’observació de libèl·lules o papallones, però que els participants podran trobar altres insectes molt interessats. Siga com siga, Luque ha detallat que els Testing de Biodiversitat també serveixen per detectar la presència d’espècies invasores. Però sobretot, per descobrir per primera vegada algunes espècies d’insectes que no es coneixien a la zona, o que fins i tot són vistos o fotografiats per primera vegada a Catalunya o a la resta de l’Estat espanyol.

D’altra banda, Luque ha aprofitat el seu pas pel plató de Canal 21 Ebre per avançar algunes de les activitats que el Museu de les Terres de l’Ebre farà durant l’estiu, com la participació de les jornades europees del patrimoni amb visites guiades als equipaments de la xarxa Ebre Natura i Cultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta