16 de juny del 2012

Mas assegura a Gandesa que Espanya haurà d'aplicar les mesures de l'FMI com ja ha fet Catalunya

El president de la Generalitat Artur Mas, està convençut que malgrat s'hi resisteixi -Mariano Rajoy ja ha afirmat que no pensa ni retallar els sous dels funcionaris ni apujar l'IVA-, l'Estat espanyol haurà de aplicar les mesures que li proposa l'informe de l'FMI com ja ho ha fet Catalunya. Des de Gandesa, durant la seua visita a la Terra Alta, Mas ha instat al govern espanyol a impulsar aquests ajustos "perquè les haurà d'aplicar tard o d'hora". El president de la Generalitat ha reconegut que malgrat que han estat mesures impopulars, han estat necessàries per poder tirar endavant el país, com també ho seran per a l'Estat. El president ha aprofitat per defensar una Europa amb més poder per prendre decisions col·lectives a la vegada que els territoris com Catalunya puguin tenir més autonomia perquè d'ells depenen les polítiques socials més directes.

Artur Mas s'ha referit a l'informe de l'FMI que demana a l'estat espanyol que s'apugi l'IVA, que es retallin sous de funcionaris i que s'eliminin les desgravacions fiscals per compra d'habitatge. Mas ha reconegut que aquests ajustos requereixen "coratge i valentia" però s'ha mostrat convençut que el govern espanyol les haurà d'acabar aplicant "tard o d'hora". Per aquest motiu, ha instat l'Estat a no resistir-se i seguir l'exemple de Catalunya. "Requerien valentia, no eren populars, podien fer perdre algun suport polític, però calien a nivell de país en un moment en què malgrat tot hem de fer una sèrie de deures que son complicats però s'hauran d'acabar fent", ha dit el president. Per altra banda, Mas també ha aprofitat per demanar "una Europa més forta, amb un poder europeu més gran i si pogués ser, uns Estats Units d'Europa amb algú que mani en les coses més importants", ha defensat. El president també ha demanat més poder per als territoris i en concret per a Catalunya perquè al final, ha dit, és des dels països on s'acaba prenent les decisions que afecten als ciutadans, i aquestes polítiques "cal fer-les a prop de la gent", ha assegurat.

Imatge ACN

6 comentaris:

  1. Jajajajajaja. Habrase visto!!!!!!
    Morritos for you!
    FMIedoooooooooo!!!!!!!!!!
    Per cert, canvio plantes medicinals per pataques de temporada!!!!!!

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. No! Si vol cactus per a la pell, demana. Si vols els hi gravo "Cucafera".
    En tinc d'altres... de que pateixes?

    ResponElimina
  4. Sí senyor, s'ha de ser proper, s'ha de retallar a prop de la gent.

    ResponElimina
  5. La farsa de Gandesa 2a part...al sinyor Mas ja fa dies que li van retallar la vergonya i les neurones

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta