13 de juny del 2012

Móra d’Ebre impulsa un gran edifici polivalent al barranc de les Moreres


L’Ajuntament de Móra d’Ebre convocarà un concurs d’idees per a la construcció d’un gran edifici polivalent a la zona del barranc de les Moreres, en una finca de propietat municipal que té més de 7.000 metres quadrats. De fet, la construcció del nou edifici pretén donar resposta a diverses necessitats d’equipaments socials i culturals que té la capital de la Ribera d’Ebre, però també resoldre alguns problemes de mobilitat. I és que l’Ajuntament ha aprovat recentment la modificació de les normes subsidiàries del sector del barranc de les Moreres per a l’aprofitament urbanístic del subsòl dels terrenys, i per tant es podria destinar a la construcció d’un pàrquing soterrat. L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha explicat aquest dimecres, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, que l’Ajuntament haurà de recórrer a la iniciativa privada per poder costejar la construcció dels equipaments que la població necessita.

En aquest sentit, Piñol ha assenyalat que amb la modificació de les normes urbanístiques estan preparant el marc jurídic per poder encabir el nou edifici. De fet, el solar municipal és zona verda, però la construcció en el subsòl afectaria una superfície de 5.300 metres quadrats i no suposaria una disminució de la zona verda a la cota superior. Segons l’alcalde de Móra d’Ebre, el concurs d’idees per definir l’edifici hauria de derivar després en un concurs públic per a la construcció i explotació del futur equipament polivalent, amb diferents serveis de tipus cultural i social.

D’altra banda, en la mateixa entrevista, l’alcalde morenc ha celebrat l’anunci fet pel president de la Diputació de Tarragona en relació a les obres de millora integral de l’avinguda Pius XII, abans de la transferència d’aquesta travessera urbana a l’Ajuntament de la capital de la Ribera d’Ebre. Segons Piñol, es tracta d’una reivindicació històrica de Móra d’Ebre, i el pressupost de les obres superarà els 660.000 euros.

Finalment, Piñol també s’ha referit a altres projectes urbanístics importants en aquesta primera part del mandat, com la protecció del talús del castell de Móra d’Ebre. Segons l’alcalde, la façana fluvial del talús on hi ha el castell presenta una situació precària, amb alguns despreniments, i caldran uns 900.000 euros de la llei de Barris per solucionar-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta