11 de juny del 2012

El cas de l'Aldea provocarà la 'bancarització' de les seccions de crèdit de les cooperatives



El portaveu de CiU a l’Ajuntament de l’Aldea, Xavier Royo, ha afirmat aquest dilluns que tant de bo la Generalitat i l’Estat accepten la creació d’un fons de rescat per ajudar les famílies de la població entrampades amb la fallida de la secció de crèdit i el concurs de creditors de la cooperativa agrícola. Royo ha fet aquestes declaracions durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, només tres dies després que l’Ajuntament de l’Aldea aprovés per unanimitat una moció en aquest mateix sentit, presentada pel govern municipal d’Esquerra i del PSC. Segons Royo, els aldeans lluitaran per aconseguir el fons de rescat, tot i que han de ser conscients que la situació és molt complicada. Per tant, no serà fàcil i l’Aldea encara haurà de treballar dur per poder desbloquejar els 4,5 milions d’euros que continuen retinguts.

De fet, el portaveu de CiU ha remarcat que encara hi ha 441 comptes bloquejats, dels quals 123 dipòsits són de més de 5.000 euros. Però Royo també ha volgut recordar que hi ha hagut 750 comptes que ja han estat desbloquejats, "en bona part gràcies a les gestions del grup municipal de CiU". De fet, Royo ha afirmat que, en els contactes que han tingut amb la Generalitat, els han deixat molt clar que ningú ajudarà la cooperativa a sortir del pou fins que no es renove la junta rectora. A més, també és important que es recupere l’activitat agrícola. Però la condició principal és que entre una nova junta rectora a la cooperativa de l’Aldea. D’altra banda, Royo ha assenyalat que la cooperativa de l’Aldea es podria beneficiar de la nova llei de bancarització de les caixes rurals que ja s’està preparant.

Finalment, Royo ha afirmat que CiU dóna suport als veïns de l’Aldea que aquest divendres han convocat un tall de la carretera de l’N-340, tot i que els regidors no acudiran a la protesta per responsabilitat institucional. Segons Royo, CiU ha assumit el paper d’interlocutor amb l’administració i no seria “massa ètic” que apareguessin amb la pancarta al mateix temps que negocien amb la Generalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta