23 de juliol del 2012

Ha de destinar Tortosa més recursos econòmics a la Festa del Renaixement? #PrimeraColumna

En el programa d'aquest dilluns de Primera Columna volem preguntar els espectadors de Canal 21 Ebre si creieen que Tortosa hauria de destinar més recursos a la Festa del Renaixement. Enguany, la dissetena edició de la festa ha tingut el pressupost més baix de la seua història, uns 180.000 euros, però en canvi podria haver superat el seu sostre de 200.000 visitants. Però d’una banda, hi ha qui pensa que la retallada en el pressupost, a causa de la crisi, està restant rigor històric i reduint el caràcter cultural i turístic a una festa que, segons un estudi de la URV, té un impacte sobre Tortosa i el territori d’entre quatre i vuit milions d’euros. Estem parlant d’un estudi elaborat el 2008, quan la Festa del Renaixement tenia un pressupost de 400.000 euros i per tant abans de l’etapa més dura de l’actual crisi econòmica. També calculava que amb més de 100.000 visitants, la Festa del Renaixement deixava a la ciutat més de vuit milions d’euros. Enguany la festa hauria tingut 200.000 visitants, però caldria veure si els visitants han fet el mateix nivell de despesa que en aquella època, abans de l’esclat de la crisi. En aquest sentit, si s'excloïen els residents, i en un escenari també de 100.000 persones, l'impacte turístic a Tortosa era d'uns 3,2 milions d'euros. De fet, alguns consideren que la despesa que l’Ajuntament fa en la Festa del Renaixement és, en realitat, una inversió en promoció econòmica i turística. Per tant, aquesta és la pregunta del dia: Ha de destinar Tortosa més recursos econòmics a la Festa del Renaixement?

2 comentaris:

  1. La pregunta no és si s'ha de destinar més o menys pressupost... el que realment és important és saber si en la conjuntura que vivim ens ho podem premetre.

    ResponElimina
  2. En lo munt d'impostos que paguem hi ha diners de sobra. La questio es que si los politics tenen alguna idea de com fer que tornen al poble en forma de benestar.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta