24 de juliol del 2012

ICV sosté que Tortosa ha de potenciar la Festa del Renaixement


TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha fet una valoració força positiva de la XVII Festa del Renaixement, però ha lamentat el “triomfalisme” de l’equip de govern de Convergència i Unió. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Jordan ha exigit capacitat crítica per detectar aquells elements de la Festa del Renaixement que es poden millorar, de cara a properes edicions. En aquest sentit, el portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa ha advertit que ha minvat la participació del comerç de la ciutat en la festa, a través de Lo Taulell al Carrer. A més, Jordan ha afegit que la festa ha perdut bona part del caràcter cultural i del rigor històric dels seus inicis, amb la desaparició dels anomenats Col·loquis del Renaixement. En aquesta mateixa línia, Jordan ha remarcat que la Festa del Renaixement hauria d’aprofitar més la figura de Cristòfol Despuig, un personatge clau per entendre la història, la societat i la política de Tortosa i la Catalunya del segle XVI.

D’altra banda, el portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa ha assenyalat que l’Ajuntament hauria d’apostar encara més per la Festa del Renaixement des del punt de vista de la promoció econòmica i turística. Jordan ha matisat que són moments complicats des del punt de vista financer, però ha recordat que l’impacte de la Festa del Renaixement sobre el teixit econòmic de Tortosa és d’entre quatre i vuit milions d’euros. Segons Jordan, cal diferenciar la Festa del Renaixement, que és un esdeveniment de promoció econòmica de la ciutat, i la resta de festes que es poden organitzar al municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta