24 de juliol del 2012

Nou TAC a l'hospital Verge de la Cinta

TORTOSA (Baix Ebre).- L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta té previst adquirir un nou TAC, que suposarà un salt tecnològic qualitatiu per a les seues instal·lacions. A més, aquest nou equipament permetrà un estalvi de temps pel pacient -l’aparell adquireix 16 talls per rotació, quan fins ara eren dos talls per rotació- i, per tant, es podran explorar més pacients al llarg del dia. A banda, el nou TAC millorarà molt la qualitat de les imatges, així com el software d’edició i de gestió.

L’aparell que adquirirà l'hospital de Tortosa té un servidor d’aplicacions clíniques avançades i pot fer imatges en tres dimensions (reconstrucció avançada en 3D i combinació d’imatges). La nova màquina també permet ampliar i millorar els diagnòstics (colonoscòpia virtual avançada, paquet de perfusió cerebral avançat, nòdul pulmonar i programa dental). La inversió prevista és d’uns 350.000 euros.

I és que el calendari previst per a la posada en marxa del nou TAC és el següent: a finals de juliol, l’obertura de pliques tècniques; al mes d’agost, l’adjudicació a l'empresa proveïdora; al setembre, l’inici d’adequació de la infraestructura; i al mes de desembre, la posada en marxa del nou TAC. El cap del servei de Radiologia de l’Hospital Verge de la Cinta, Fernando Javier García Lorente, ha explicat que la incorporació del nou TAC comportarà beneficis “directes i indirectes” per als pacients. Els primers són, fonamentalment, que “l’equip és més ràpid, per tant, el temps de pacient a la màquina és menor, i a més, es disminueix la quantitat de radiació que rep el pacient perquè es pot modular la dosi en cada territori anatòmic”. En quant als beneficis indirectes, García Lorente assegura que “el pacient rep un millor diagnòstic perquè la màquina permet definir millor l’anatomia i les seves alteracions”.

A banda, el professional de l’equip ha de seguir un procés de formació, ja que que “la base de funcionament és la informàtica”, afirma l’especialista. A més, “el professional s’ha de formar en els nombrosos programes complementaris que porta la màquina, i no només el radiòleg, també infermeria i els tècnics” ha afegit el doctor. L’equip de radiologia del Verge de la Cinta realitza, aproximadament, unes 9.000 proves cada l’any. El cap de servei ha afirmat que “el nou TAC suposa equiparar la tecnologia del Verge de la Cinta a la d’altres hospitals de nivell similar i, per tant, donar a la població el millor servei”.

Imatge ICS

1 comentari:

  1. Llàstima que m'arriba 2 mesos tard...però enhorabona. Això treurà molts de viatges a BCN

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta