30 de juliol del 2012

Tortosa aprova el finançament de les obres de millora del barranc de la Llet

TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns, en un ple extraordinari, la plurianualitat i el compromís d'aportació de la resta del finançament per a l'execució de les obres de millora de la capacitat de desguàs del barranc de la Llet. Aquesta obra té un pressupost de 424.034 euros i es finançarà en dues anualitats, amb càrrec als Fons Feder (50%), Ajuntament (40%) i Diputació de Tarragona (10%). Aquesta actuació servirà per millorar l'evacuació d'aigües pluvials i donarà resposta a la petició de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), que condicionava la seua execució a la posada en marxa de la residència geriàtrica de l'empresa L'Onada que s'està construint en el mateix sector.

De fet, el conveni entre l'Ajuntament de Tortosa i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), aprovat pel ple de consistori el 2 de febrer del 2009, advertia que la residència de L'Onada estarà al costat del barranc de la Llet, en una zona «on existeix el risc de desbordament». Així, l'ACA manifestava la necessitat d'executar una sèrie d'obres per millorar la capacitat de desguàs del barranc i per fer-la compatible amb la urbanització del seu marge esquerre. En aquest sentit, el promotor de la residència va proposar el recreixement del mur de protecció del seu sector, sense que ultrapassi la paret del seu edifici, una obra que ha de fer-se simultàniament a la construcció del complex. A banda, per millorar el desguàs de tota la conca del barranc, l'ACA proposava realitzar l'ampliació del pas del barranc per sota de la línia del tren. En qualsevol cas, les obres no es podrien fer fins després del buidatge del canal, d'acord amb la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre i amb els permisos de Renfe per la possible afectació dels serveis ferroviaris. A banda, el projecte constructiu de la canalització del barranc de la Llet havia d'estar redactat per l'Ajuntament dins del 2009, per poder executar les obres durant els anys 2010 i 2011.

1 comentari:

  1. Gustau, aquesta foto no es correspon a la noticia.
    Aquesta foto es de les destrosses que va ocasionar la barrancada del 20 de Novembre, i es a la meitat si fa o no fa del barranc.
    Les obres on de canalització si jo no ho tinc entés malament i son al final del barranc.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta