SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- La falta de pluges i les altes temperatures d’aquest estiu han afavorit un procés de salinització ideal, que podria produir al voltant de 105.000 tones de sal a les Salines de la Trinitat. El proper dilluns, l’empresa Infosa, que explota les Salines de la Trinitat a la barra del Trabucador, començarà la seua campanya de recollida de sal, període de màxima activitat popularment conegut com la Salinada.
Les condicions meteorològiques d’aquest any han estat les ideals per a la producció de sal marina, fet que comportarà que la instal·lació puga aconseguir una producció rècord. La producció podria assolir les 105.000 tones, xifra extraordinàriament superior a la de l’any passat, de 86.000 tones, i també a les 93.000 tones que marcaven el topall històric de producció a les salines de Sant Carles de la Ràpita. De la mateixa manera, també creixerà la producció de flor de sal, comercialitzada sota la marca Flor del Delta. Aquest producte, produït i recollit de manera artesanal i de gran valor gourmet, també s’ha vist afavorit per les condicions climatològiques d’enguany, i passarà d’una producció de 22.000 quilos de l’any passat a uns 25.000 quilos d’enguany.
Segons Infosa, l’any que transcorre ha estat extraordinàriament sec i sense pluges. Això ha afavorit el procés de salinització, ja que l’aigua de pluja acostuma a dissoldre la sal i retarda el procés de salinització. De la mateixa manera, les altes temperatures de l’estiu i la forta calor de les últims setmanes també està ajudant el procés.
Les Salines de la Trinitat ocupen una extensió de 1.000 hectàrees, 900 de les quals dedicades als processos d’evaporació i concentració, i la resta a la cristal·lització. A més, la collita d’enguany també es preveu de molt bona qualitat. I és que, quant més gran és la collita de sal, menys contaminació de magnesi es produeix i, per tant, això incrementa la qualitat del producte. Durant aquests dies, a més dels 39 treballadors que hi ha en plantilla, les tasques de recollida de sal fan que Infosa haja de contractar 54 persones més.
Infosa preveu comercialitzar entre 15.000 i 20.000 tones més de sal que l’any anterior, quan es van vendre 65.000 tones. Això és perquè Infosa sempre es queda un estoc de sal de seguretat, d’unes 20.000 tones. De fet, tot i que finalment va fallar la comercialització de sal per al desglaç de carreteres, ja que no van produir-se grans nevades, aquesta activitat comercial va suposar un volum econòmic de 8’5 milions d’euros. Per enguany, els resultats econòmics podrien incrementar-se entre 1’5 i 2 milions d’euros més. Infosa comercialitza el 22% del seu producte a Catalunya, i un 11% a la resta de l’Estat espanyol. En canvi, exporta la resta de producció de sal a França, però també a Irlanda, Alemanya, Anglaterra, Holanda, Dinamarca, Itàlia i Portugal. També exporta la sal del Delta als països del nord d’Àfrica, així com als Estats Units i al Canadà. Així, enguany la gran producció de sal al Delta farà que Infosa no haja d’adquirir sal a d’altres països, per poder completar les seues comandes comercials.
Imatge Deltamedia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.