27 d’agost del 2012

Convertiran el pont d'Amposta en una cascada

AMPOSTA (Montsià).- El projecte The Waterfall ha guanyat el concurs d’art públic XYZ i transformarà en una cascada el pont penjant d’Amposta. La consulta popular engegada a Amposta amb motiu del concurs d’art públic XYZ ha escollit com a guanyador el projecte The Waterfall, de l’equip d’arquitectes Morcillo + Pallarés, establert a Cieza (Múrcia) i integrat per Ana Morcillo Pallarés (Múrcia, 1980) i Jonathan Russell Rule (Nova York, 1980).

El projecte pretén crear una cascada que fluïsca des de dalt del pont penjant d’Amposta. Per a fer-ho, els seus creadors proposen instal·lar un circuit tancat que agafarà aigua del riu de manera constant, i l’impulsarà cap al pont. La instal·lació s’inaugurarà el 29 de setembre amb una gran festa, amb l’objectiu d’implicar encara més la ciutadania en el projecte XYZ. De fet, han sigut els ciutadans i ciutadanes d’Amposta els que han escollit The Waterfall entre els nou projectes seleccionats.

A l’hora de dissenyar The Waterfall, els arquitectes guanyadors parteixen de la base que el pont penjant d’Amposta és un lloc de transició entre el món urbà i el natural. Conceben l’obra com una experiència visual i a l’hora sonora per a l’espectador. L’experiència visual és la cascada que es podrà veure des de les dues bandes del pont penjant. La sonora no és altra que el soroll de l’aigua caient damunt del riu, una experiència que el ciutadà podrà experimentar al moment de creuar el pont. Encara no se sap exactament la durada del projecte, però els seus creadors l’han pensat calculant que durarà 30 dies. Per fer la instal·lació preveuen llogar un grup electrogen portàtil de 4,8 KW i una bomba submergible de dos cavalls. A més de canonades i tubs d’alimentació elèctrica. 

Aquesta és la primera edició del concurs d’art públic XYZ, un certamen impulsat per Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, dirigit per Antònia Ripoll, Maria Pons i Marian Marín, amb el suport de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (Esardi). El premi del concurs està dotat amb 5.000 euros per al projecte guanyador i l’objectiu principal és apropar l’art contemporani a la ciutadania. La idea és intervenir cada any en un espai públic diferent de les Terres de l’Ebre, ja siga urbà o natural.

En total, a les cinc urnes instal·lades del 6 al 19 d’agost en diferents punts de la ciutat, s’han comptabilitzat 1.009 vots, dels quals 318 (31%) han sigut per al projecte guanyador, seguit de molt a prop per Pontting, 296 vots (29%). Fem del pont la font, ha estat amb 109 vots (11%), el tercer projecte més votat. Abans de sotmetre la decisió final a una consulta popular, un jurat integrat per Carles Santos, Josep Igual, Oscar José, Antònia Ripoll, Maria Pons i Marian Marín, va fer una primera selecció entre els setze projectes presentats al certamen.

Des de l’organització s’ha valorat molt positivament la participació ciutadana aconseguida durant la consulta popular, que s’ha fet coincidir amb les festes majors d’Amposta.

Imatge Roser Royo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta