26 d’agost del 2012

Jordà Solé, de Móra d'Ebre, guanyador del IV Concurs de Sirgadors de l'Ebre



MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- El morenc Jordà Solé ha resultat guanyador de la quarta edició del Concurs de Sirgadors de l'Ebre, acte inclòs la tradicional Festa del Riu de Móra d'Ebre. El concurs ha tingut lloc aquest dissabte a la tarda i ha comptat amb cinc participants: quatre de Móra d'Ebre i un de Móra la Nova. El concurs consisteix en arrossegar amb una sirga un llagut d'uns 1.000 quilos de pes 50 metres riu amunt, tot recordant i commemorant la tasca que feien els llaguters a finals del segle XIX i principis del segle XX. Jordà Solé, de Móra d'Ebre, ha estat qui menys temps ha trigat en arrossegar l'embarcació, amb un resultat de 20 segons i 66 centèsimes.

L'han seguit en la classificació: Pol Pintanel, de Móra d'Ebre (22 segons i 39 centèsimes); Josep Crescenti, de Móra la Nova (22 segons i 75 centèsimes); Dámaso Ruiz, de Móra d'Ebre (24 segons i 30 centèsimes); i Archivaldo Cortés, també de Móra d'Ebre (26 segons). El guanyador rebrà un premi en metàl·lic de 100 euros, mentre que els altres quatre participants rebran 25 euros cadascun.

La Festa del Riu segueix activa amb actes com les curses de muletes o la travessa nedant de riba a riba de l'Ebre. El Concurs de Sirgadors de l'Ebre està organitzat pel Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), el Club Nàutic de Móra d'Ebre i l'Ajuntament de Móra d'Ebre.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta