10 de setembre del 2012

La cinquena Marxa de Torxes per la Independència incorpora caravanes de cotxes des de Gandesa, Amposta, l'Aldea i Móra d'Ebre

TORTOSA (Baix Ebre).- La Comissió 11 de Setembre de les Terres de l’Ebre organitza aquest dilluns, 10 de setembre, la V Marxa de Torxes per la Independència, que sortirà a les nou del vespre des del castell de la Suda, tot travessant el nucli antic i de Tortosa i acabant a la plaça Barcelona, al costat del mercat municipal. En un primer moment, estava previst que l'acte s'acte s'acabés amb un parlament de Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), però segons els organitzadors hi ha hagut un canvi d'última hora, per motius de seguretat. Finalment, el seu lloc serà ocupat per l'exalcalde de la Fatarella, Pep Suñé, antic dirigent de la Unió de Pagesos i també membre de l'ANC. La lectura del manifest anirà a càrrec de Curt Witlin, filòleg, membre de l'Institut d'Estudis Catalans i Creu de Sant Jordi.

La Marxa de Torxes a les Terres de l'Ebre és un acte que ha anat creixent i consolidant-se cada any, tant per la participació activa d'entitats i d'organitzacions d'arreu del territori com pel nombre d'assistents. "El 2012 creiem que és més necessària que mai no només la mobilització a les nostres terres, sinó també el reclam de la independència dels Països Catalans des de Barcelona, unint les nostres veus amb la resta de territoris que conformen el nostre país. Així doncs, l'ANC, organitza autobusos des de diferents pobles de les Terres de l'Ebre per assistir als actes de l'11 de setembre de Barcelona", han afirmat des de la Comissió 11 de Setembre.

De fet, una de les novetats respecte als altres anys són les quatre caravanes de vehicles que s'han organitzat per acudir a la Marxa de Torxes de Tortosa, amb sortides des de Gandesa, Móra d'Ebre, l'Aldea i Amposta. Així, l'hora de sortida prevista és a les 19:30 hores. L'objectiu d'aquestes caravanes de vehicles és augmentar la participació i reforçar la imatge d'unitat de les Terres de l'Ebre. D'altra banda, destaca la incorporació de l’Assamblea Nacional Catalana de les Terres de l’Ebre i el Matarranya, que s'han afegit a la Comissió 11 de Setembre -formada també per Òmnium Cultural, el Casal Popular Panxampla, el Casal Popular del Sénia, Arran, Soldevila, Camí de Sirga, el Casal Aixumara, la COS; el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i la Federació d’Organitzacions de la Llengua Catalana-. A la marxa també participaran, com altres anys, diversos grups de cultura popular.

1 comentari:

  1. Ja la teni aquí i volem seguir fent història des de les Terres de l'Ebre!!! Per cert, la marxa es diu "Marxa de Torxes per la Independència", PER LA INDEPENDÈNCIA. Ni pel pacte fiscal, ni mandangues. Així és que si algun sussedani de Durans i Lleides o Pelegrís o Peres Navarros van a la Marxa, que no demanen el que no és.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta