29 d’octubre del 2012

Les esquerres tortosines dubten de la viabilitat de l'adquisició de la Clínica Terres de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- Els grups polítics del PSC, ERC i ICV a l'Ajuntament de Tortosa han manifestat aquest dilluns el seu malestar per la falta d'informació que el govern municipal de CiU els ha donat sobre la compra de la Clínica Terres de l'Ebre per part del consistori. Els portaveus dels tres grups, Antoni Sabaté, Josep Felip Monclús i Jordi Jordan, han comparegut conjuntament, al costat de la resta de regidors de les tres formacions, per expressar la seua preocupació per la situació que pateix l'antiga clínica de L'Aliança. Però, al mateix tmeps, han evidenciat "la contradicció que s'amaga darrere la decisió de Ferran Bel i de CiU", als qui han acusat d'actuar "des de l'àmbit públic en el privat, quan a l'hospital de referència de les Terres de l'Ebre s'han produït greus retallades sense que el govern municipal haja denunciat la situació, i ni tan sols s'haja reunit amb els seus representants". Fa uns dies, també el portaveu del PP, Xavier Dalmau, va aprofitar la seua participació en el programa Primera Columna, de Canal 21 Ebre, per afirmar que la compra de la Clínica Terres de l'Ebre era una operació necessària i valenta, però arriscada des del punt de vista econòmic. En canvi, el secretari general de la UGT, a les Terres de l'Ebre, Wifredo Miró, va donar suport total a l'adquisició de la clínica, tot celebrant que passe a ser un equipament públic. També va ser durant una entrevista a l'informatiu matinal de Canal 21 Ebre.

Siga com siga, aquest dilluns el PSC, ERC i ICV han mostrat també els seus dubtes i han reclamat una valoració pericial externa sobre la viabilitat econòmica, titllant l'operació d'arriscada perquè els beneficis de la Clínica Terres de l'Ebre provenen dels proveedors de les mútues i de l'Institut Català de la Salut (ICS), a banda que el govern espanyol té damunt la taula un avantprojecte de la nova Llei d'Hisenda Local que diu que els ajuntaments no han de prestar serveis sanitaris, sinó que ho han de fer les comunitats autònomes. De fet, els tres grups han comparat aquesta operació a la de la construcció de les noves piscines que es va anunciar també abans d'eleccions, tot "demostrant-se que va ser una maniobra electoralista". Així mateix, han advertit que els acords s'haurien de prendre amb el nou govern de la Generalitat, i no amb el govern en funcions. Finalment, els tres grups han donat suport al manteniment de la seua activitat i dels 121 llocs de treball de la Clínica Terres de l'Ebre, però no es posicionaran sobre la compra fins tenir tota la informació al respecte, i fins que no s'asseguren que no anirà en detriment de la sanitat pública del territori, actualment en procés de "desmantellament".

Imatge PSC Terres de l'Ebre

1 comentari:

  1. Qui diu que no és per revendre-la quan els temps siguin més propicis? Vull dir, Tortosa no està en boga en les seves finances, així donçs aquest compra seria com comprar un pis i després revendre'l, no podria ser algo paregut a això?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta