23 d’octubre del 2012

Dalmau (PP): ‘Comprar L’Aliança és una decisió valenta i necessària, però arriscada’



TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Tortosa, Xavier Dalmau, ha afirmat aquest dimarts que la propera adquisició de la Clínica Terres de l’Ebre ha estat una decisió “valenta” i “necessària” que ha pres el govern municipal de CiU. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Dalmau ha assenyalat que els grups de l’oposició han tingut poca informació durant el procés de negociació de l’Ajuntament amb els propietaris de l’antiga clínica de L’Aliança. Però el portaveu del Partit Popular ha destacat molt positivament que l’equip de govern de Ferran Bel haja decidit tirar endavant l’operació. Sobretot, per salvar els 121 llocs de treball que actualment té la Clínica Terres de l’Ebre a Tortosa, tot i que l’adquisició del centre hospitalari siga una operació “arriscada”.

En aquest sentit, Dalmau ha advertit que la compra de l’antiga Aliança per 7,5 milions d’euros ha d’anar acompanyada d’un cert superàvit en el seu exercici. En cas contrari, l’Ajuntament acumularia aquesta quantitat al deute viu de l’Ajuntament de Tortosa, que és de 40 milions d’euros, i també als 13 milions d’euros més que el consistori devia als proveïdors, i que ara també haurà de retornar al govern de l’Estat durant els propers anys. Així, el portaveu del Partit Popular ha volgut matisar les declaracions de l’alcalde de Tortosa, qui la setmana passada va dir a Canal 21 Ebre que l’operació s’autofinançaria amb els 400.000 euros de beneficis anuals que té la clínica. Segons Dalmau, aquests beneficis de la Clínica Terres de l’Ebre són previs al pagament d’impostos, amortitzacions i interessos.

D’altra banda, en la mateixa entrevista a Primera Columna, Dalmau ha reivindicat que la solució de soterrar el traçat de l’eix de l’Ebre al seu pas pel barri de Ferreries, per evitar l’impacte de la variant sobre la zona del Canalet, era una proposta electoral del Partit Popular. En aquest sentit, Dalmau ha recordat que la proposta va nàixer d’un ciutadà de Ferreries. També ha dit que el Partit Popular és partidari d’un traçat soterrat amb dos carrils per sentit, enlloc de la carretera amb només un carril per sentit que ara ha presentat la Generalitat.

6 comentaris:

  1. Mireu, ja tenim el nou Hospital que ens havien promès, ara cal emplenar-lo de personal, només...si amb les retallades es pot fer, vull dir!

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Com diu el senyor Dalmau ha estat una decisió valenta , però mai una operació arriscada, dons un ajuntament que ben just pot pagar nomines i proveïdors no podria abordar questa operació sinó fos segura i per tant sense cap risc...

    ResponElimina
  4. Quant al finançament, precisament per això, Bel va dir que es finançaria amb el Casch Flow. No va dir beneficis.
    Per cert, el Sr. Dalmau, o és massa bona persona ( que no tinc perquè descartar ) un passarell o poc polític: Amb les andanades que ha rebut per part de l'alcalde als plens ( fins que ha deixat de criticar ) i ara, a l'entrevista, no es capaç de respondre com cal i es mereix aquella falta de respecte ( la primera ) que, el llavors candidat Bel, li va deixar anar quan el candidat del PP va proposar el soterrament de la C12 a la plaça Corona d'Aragó. I avui ha dit que " algú em va dir ". No home no, una mica més d'amor propi i energia. No té massa explicació. O sí.

    ResponElimina
  5. Lo del soterrament es molt bo...

    ResponElimina
  6. Suposo que alguna cosa tindrà que veure que el director mèdic de l'Aliança sigue un dels caps del PP a nivell local...a més si poden treure el cap al xiringuito de privatitzacions d'estructures socials que engega el seu amic Arturito a imatge i semblança del que fa el PP a la resta d'Espanya pos millor que millor...si PP i CiU diuen que es barallen i d'amagat festegen i tot!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta