23 d’octubre del 2012

Uriel Bertran (SI): ‘Amb la independència, l’Ebre deixarà de ser la perifèria de la perifèria’



TERRES DE L'EBRE.- El secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, ha aprofitat aquest dimarts el seu pas per l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre per remarcar que, amb la independència de Catalunya, les Terres de l’Ebre deixarien de ser la perifèria de la perifèria de l’Estat espanyol. Bertran ha visitat Tortosa per presentar la candidatura de Solidaritat per al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, la qual encapçalarà Albert Pereira i que tindrà la tortosina Caritat Garcia Celma com a número dos. El secretari general de Solidaritat ha afirmat que l’objectiu d’aquesta coalició és seguir creixent al Camp i l’Ebre, ja que volen representar “el vot independentista útil” després de la gran manifestació de l’Onze de Setembre, i com a garantia que el procés cap a la independència arribarà a bon port. Un objectiu nacional, segons Bertran, que ha de servir per impulsar una nova ordenació del territori i perquè les Terres de l’Ebre deixen de ser “la perifèria de la perifèria”, ja que durant molts anys Catalunya també ha girat l’esquena al territori.

Durant la mateixa entrevista a Primera Columna, Bertran ha recordat que Solidaritat proposa una Catalunya lliure i no depenent d’Espanya, però també lliure de peatges, de copagaments i de retallades. Un discurs amb què Solidaritat vol diferenciar-se dels plantejaments que està fent CiU per a les eleccions del 25 de novembre.

En aquest sentit, Bertran ha recordat que Solidaritat han intentat ampliar la seua coalició independentista amb un acord preelectoral amb Esquerra posant tota la carn a la graella, però que els republicans han demostrat poc interès en el procés. En qualsevol cas, el secretari general de Solidaritat ha afirmat que ara l’objectiu és que el nou Parlament tinga el màxim de diputats independentistes, ja que una majoria absoluta de CiU només serviria per tornar a alentir el procés cap a la independència de Catalunya.

2 comentaris:

  1. ...Algú encara no ha descontat un centralisme mes proper : el barceloní.

    ResponElimina
  2. Que bé, passarem de ser la perifèria de la perifèria a ser la perifèria a seques...ufff, quin avanç!!I el centralisme barceloní que hem patit sobretot amb CiU?almenys en aquest aspecte el tripartit ho va suavitzar una mica.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta