23 d’octubre del 2012

Bertran (SI): ‘El programa ‘Petits artistes’ reflectia l’opinió sincera i neta dels alumnes’



DELTEBRE (Baix Ebre).- El secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, s’ha referit aquest dimarts a la polèmica que han generat diversos mitjans de comunicació conservadors, d’àmbit estatal, al voltant del programa ‘Petits artistes’ sobre la intendència de Catalunya, que Canal 21 Ebre va enregistrar en una escola de Deltebre. Segons Bertran, la “caverna espanyola” utilitza qualsevol oportunitat per anar atiant el foc i incrementar el discurs de la por. En aquest sentit, el número 2 de Solidaritat per Barcelona ha afirmat, durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, que aquesta estratègia serà una constant durant les properes setmanes, però que Catalunya no s’ha de deixar intimidar.

De fet, segons Bertran, és en aquestes coordenades que cal situar els atacs a la llibertat d’expressió i a la pluralitat informativa que es fan des de determinats mitjans espanyols. El secretari general de Solidaritat ha recordat que els xiquets i xiquetes també formen part del país i del context, i que al ‘Petits artistes’ es van limitar a reproduir el que escolten a casa, el que veuen a la televisió, o el que pensen per si mateixos. Per tant, Bertran ha afirmat que el programa de Canal 21 Ebre es va limitar a reflectir l’opinió neta, sincera i espontània dels alumnes de Deltebre sobre la possible independència de Catalunya.

Per la seua banda, també el portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Tortosa ha defensat aquest dimarts la llibertat d’expressió i el dret de Canal 21 Ebre a plantejar un programa sobre la independència de Catalunya en el ‘Petits artistes’ d’aquest mes d’octubre. Segons Xavier Dalmau, no hi ha cap problema en emetre el programa si l’escola Sant Miquel de Deltebre i els periodistes no han tingut un interès partidista ni han manipulat les respostes dels alumnes. Amb tot, el portaveu del Partit Popular a Tortosa ha advertit que cal tenir molta cura quan els protagonistes de programes amb continguts de caràcter polític són menors d’edat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta