17 d’octubre del 2012

L'Ajuntament de Tortosa adquireix l'antiga clínica l'Aliança

TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa signarà en els pròxims dies un protocol d'intencions per adquirir la Clínica Terres de l'Ebre, l'antiga Aliança. L'anunci, fet aquest dimecres per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, garanteix la continuïtat del centre i dels serveis assistencials, tant públics com sobretot privats, que ofereix en l'actualitat, així com els 121 llocs de treball. L'adquisició es farà a través de la societat municipal Gestió Sanitària i Assistencial de Tortosa (GESAT), i la clínica estarà gestionada a través del grup Sagessa, que a Tortosa ja s'encarrega de la gestió de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús. L'acord, que serà efectiu a partir de l'1 de gener, fa que l'Aliança passi a ser un equipament públic.

L'operació, aprovada aquest dimarts pel consell d'administració de GESAT, suposa un canvi en la titularitat de la clínica, que passarà a ser totalment pública, però no dels serveis assistencials que presta. Així, es mantindrà l'atenció als mutualistes de l'Aliança -només a les Terres de l'Ebre n'hi ha uns 6.000-; també es continuarà prestant servei a prop de 80 mútues privades; i també s'atendran a usuaris de la sanitat pública que es deriven a aquest centre, gràcies a l'acord que hi ha amb el Servei Català de la Salut.

L'alcalde de Tortosa ha deixat clar que, tot i que la clínica passarà a ser totalment pública, el gruix d'usuaris continuarà sent de l'àmbit privat ja que és l'únic centre que hi ha entre Tarragona i Castelló. Bel ha explicat que tot i que la viabilitat i continuïtat de la Clínica Terres de l'Ebre no suposava un perill imminent, aquest acord li dóna "estabilitat de futur". Fa anys que el grup l'Aliança ha anat venent actius i clíniques d'arreu del territori i, en algun moment, també ha perillat el centre de Tortosa. "La situació era incerta a mig i llarg termini, i ara li assegurem el futur i els llocs de treball", ha afegit.

L'Ajuntament, que preveu signar l'acord d'adquisició a finals d'any, ha encarregat la gestió del centre hospitalari al grup Sagessa, a través d'una societat que es crearà properament. El director general de Sagessa, el doctor José Augusto García, ha explicat que l'antiga Aliança passarà a ser el sisè centre hospitalari que gestiona el grup. La incorporació de Sagessa a la clínica permetrà incorporar la història clínica informatitzada, els protocols que disposa el grup en els altres hospitals que gestiona, el manteniment i les obres a fer, així com la direcció de recursos humans. "Farem tots els esforços necessaris perquè el canvi no sigui en cap cas traumàtic", ha detallat.

El comitè d'empresa de l'Aliança va conèixer ahir i va mostrar la seva satisfacció per l'acord assolit, així com el consell d'administració de GESAT que va aprovar el protocol d'intencions per unanimitat. A més, tant el Departament de Salut com el Departament d'Economia de la Generalitat han avalat aquesta operació. L'operació de compra es fa per un milió d'euros en concepte d'activitat, i de 6,5 milions d'euros per l'adquisició de l'immoble, ubicat a la plaça Joaquim Bau de Tortosa, al barri de Ferreries. Pel que fa a l'activitat, l'Ajuntament pagarà en el moment de l'acord 400.000 euros i la resta en pagaments a 18 mesos. Pel que fa a la compra de l'edifici, de 5.000 metres quadrats, durant deu anys l'Ajuntament pagarà 250.000 euros anuals, i en deu anys els quatre milions d'euros restants.

Actualment, la Clínica Terres de l'Ebre gestiona un pressupost de 10,7 milions d'euros, i durant el 2011 els seus beneficis van ser de 474.000 euros. L'any passat va atendre 46.428 consultes externes; 17.058 urgències; es van gestionar 2.248 altes, i es van fer 2.824 intervencions quirúrgiques. L'antiga Aliança té 121 treballadors, disposa de 38 llits, dos quiròfans, nou consultes, i sales d'audiometria, endoscòpia, doppler, rehabilitació, sales de parts i dilatació, i de mamografia. També compta amb un gabinet de làser dermatològic.

Via ACN

4 comentaris:

  1. Els tentacles de CiU són allargats...potser vol repetir la jugada que van fer amb SAGESSA a Reus amb aquell conglomerat empresarial del qual l'ex director de l'ICS remenava les cireres i s'embutxacava els calers...potser ficaran a Pataqueta ara que li desmonten la paradeta de Jesus...jo si fos treballador de la Clinica m'aniria despedint dels "aguinaldos" de Nadal...a la panxeta de Bel, de la Meritxelleta o d'algun dels mosqueperros de de Mr Ferran aniran...no me dona gens de confiança

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Això no fa olor a "apanyet" ràpid del sinyor Mas, per que no sap que fer més en lo lletreret que hi ha a la carretera de Tortosa a Roquetes? Mmm...

    ResponElimina
  4. I que passarà amb l'antena de telefonia mòbil instal·lada al terrat de la Clínica Aliança?? La retiraran? La camuflaran en forma de una falsa xemeneia com han fet a un edifici de Remolins i a un altre edifici del carrer Montcada? o la deixaran tal com està? Segurament que la deixaran tal com està ja que a l'Ajuntament els anirà molt bé que la operadora de telefonia (Orange) vagi pagant anualment, sense importar-los gens la salut dels veïns, ni els afectats.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta