29 d’octubre del 2012

Recoder reitera que seria una 'greu irresponsabilitat' començar la neteja del pantà de Flix

FLIX (Ribera d'Ebre).- El president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), Xavier de Pedro, ha reiterat aquest dilluns que les intencions del Ministeri de Medi Ambient i de l'empresa estatal Acuamed són les d'iniciar la retirada dels fangs contaminants de l'embassament de Flix en les pròximes setmanes. De Pedro, que no ha volgut precisar el dia, sí que ha assegurat que serà "en dates pròximes", i ha manifestat que la CHE estarà vigilant per garantir que no hi ha cap desastre ambiental. Per la seua banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha reiterat que el govern català no vol que s'iniciïn aquestes obres fins que es tinguin els abastaments alternatius en cas d'emergència, i ho ha qualificat de "gravíssima irresponsabilitat".

Des d'Amposta, on ha tingut lloc la reunió de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, el conseller Recoder ha explicat que ha expressat la preocupació del Govern sobre aquest "imminent" inici d'obres. El conseller ha qualificat de "gravíssima irresponsabilitat" començar les obres sense tenir a punt abastaments alternatius en cas d'un episodi d'emergència. "Si això passés seria un drama i un desastre per a les Terres de l'Ebre. Això ho sap el Ministeri perquè els hi hem expressat pel dret i pel revés", ha afegit.

En canvi, qui sí que s'ha posicionat a favor d'iniciar la retirada dels llots ha estat el catedràtic d'Ecologia i membre de la Fundació Nova Cultura de l'Aigua, Narcís Prat. Prat ha reclamat que es torni a posar en marxa la comissió de seguiment de la descontaminació de l'embassament. "Allí hi havia gent que entenia de llots, de projectes d'aquest estil, i podíem parlar de què era el millor. Ara això sembla el mercat de Calaf que el que fa cadascú és dir-hi la seva, i així no es pot treballar", ha adverit Prat. Així, ha assegurat que si es podria començar la retirada dels llots més interiors al mateix moment que es fan i s'enllesteixen les obres d'emergència pendents. "Si comences per dins, el de fora no ho toques, jo crec que es pot fer sense cap problema", ha manifestat.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta