28 d’octubre del 2012

Problema de comunicació entre Ascó I i el CSN per la substitució d'un ordinador

ASCÓ (Ribera d'Ebre).- El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha informat aquest diumenge d'una incidència a la central nuclear d'Ascó I. En concret, es parla d'una "pèrdua significativa de la capacitat de comunicació" entre la sala de control i el centre de suport tècnic d'Ascó I amb la Sala d'Emergències del CSN (Salem). La causa són els treballs de substitució de l'ordinador del procés de planta (SAMO) de la central nuclear. Aquesta incidència no suposa, segons el CSN, cap mena de risc per als treballadors d'Ascó I ni per a la població en general. De fet, la incidència s'ha classificat dins el nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES).

En un comunicat emès aquest diumenge, el CSN informa que fins que s'instal·li el nou ordinador, les dades sobre l'estat d'Ascó I que rep automàticament i minut a minut el CSN arribaran en un correu electrònic que s'enviarà cada 8 hores. Aquesta incidència coincideix amb l'inici, dissabte a la matinada, de la 22ena recàrrega de la unitat I de la nuclear d'Ascó, ja que una de les principals tasques d'aquesta parada serà la substitució de l'ordinador de procés de la central. El canvi de l'actual sistema informàtic que gestiona l'operació de les centrals, el SAMO -Sistema de Recolzament Mecanitzat a la Operació-, proporcionarà millores en el procés de gestió de la informació que genera l'operació de la planta.

En la recàrrega està previst que s'executin més d'11.000 ordres de treball i es substitueixin 64 dels 157 elements combustibles. La plantilla de la central aquests dies es duplica amb la incorporació de més de 1.000 treballadors addicionals. Un 70% de les feines seran de manteniment preventiu i inspeccions, un 7% de treballs correctius, un 4% de treballs auxiliars i el 19% restant de modificacions de disseny de la central.

1 comentari:

  1. Tongo, marro, cagalera, disbauxa, etc, etc, etc.
    Tancament i desmantellament nuclears anacròniques ja!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta