1 d’octubre del 2012

Tortosa aprovarà una proposta per defensar les EMD davant el projecte de llei estatal que preveu suprimir-les

TORTOSA (Baix Ebre).- Tots els grups polítics de l'Ajuntament de Tortosa aprovaran en el ple d'aquest dilluns al vespre una moció en favor de la defensa de les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), i en contra de la supressió d'aquestes entitats que preveu l'avantprojecte de llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, aprovat pel Consell de Ministres abans de l'estiu. La defensa del consistori tortosí es fa ara, a la vista que la nova llei de governs locals catalana, que havia de tramitar el Parlament a finals d'any i que hauria protegit les entitats municipals, haurà d'esperar a l'inici de la nova legislatura. Tortosa també recorda que és la ciutat amb un model descentralitzat de referència al país.

El ple de Tortosa aprovarà en la sessió plenària d'aquest dilluns una proposta signada per tots els grups municipals per manifestar l'oposició del consistori a la supressió de les EMD, que preveu a l'avantprojecte de racionalització i sostenibilitat de l'administració local que va aprovar el govern espanyol a la primavera. Després de la dissolució del Parlament de Catalunya, signada aquest mateix dilluns, la nova llei de governs locals catalana que havia de tramitar la Cambra catalana a finals d'aquest 2012, es posposarà per a l'exercici de la nova legislatura. Aquesta normativa preveu la protecció de les entitats municipals i la seua continuïtat "independentment del que digiu l'Estat", ha apuntat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

Les EMD ja són actualment competència de la Generalitat, segons la llei estatutària, però el consistori tortosí considera important que Tortosa es posicione. En primer lloc, com ha assenyalat Bel, perquè "és una ciutat de referència a Catalunya respecte al seu model descentralitzat amb tres EMD molt importants", -Jesús, Bítem i Campredó-. I en segon lloc perquè "mentre seguíssim formant part de l'estat espanyol, com ens creiem el model, les lleis espanyoles podrien tenir algun efecte", ha dit l'alcalde.

D'altra banda, quant a la possibilitat que el nombre d'Entitats Municipals Descentralitzades de la ciutat de Tortosa augmentés fins a quatre, amb la creació de la EMD dels Reguers, l'alcalde de Tortosa ha recordat el seu compromís de constituir-la en l'actual mandat, i ha assegurat que treballa amb aquest objectiu. Bel ha explicat que ja s'han elaborat alguns esborranys per al futur conveni i que es segueix treballant en la configuració de l'EMD, "però en els propers mesos no tindrem cap novetat", ha afegit.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta