27 de desembre del 2012

Amposta remodelarà la canalització de la nova plaça del mercat per evitar accidents de vianants

AMPOSTA (Montsià).- L'equip de govern de CiU de l'Ajuntament d'Amposta s'ha compromès a remodelar el desguàs de la nova plaça del mercat, inaugurada fa un any, després d'haver rebut tres reclamacions patrimonials per caigudes de vianants i que els grups de l'oposició hagin demanat solucions des de fa mesos. El ple del passat divendres va aprovar per unanimitat una moció d'ERC exigint una actuació efectiva, després d'haver constatat que el solc de desguàs que creua longitudinalment el paviment de la plaça ha provocat diversos accidents, tres dels quals han estat objecte de reclamacions patrimonials contra l'Ajuntament durant l'últim any, el temps que porta obert al públic aquest espai.

La qüestió ja havia estat objecte de controvèrsia al ple poques setmanes després de l'obertura de la plaça de Ramon Berenguer IV, quan el grup municipal del PSC va preguntar pels accidents ocorreguts a l'espai en pocs dies i que ja van generar dues reclamacions patrimonials. En aquell moment, l'alcalde, Manel Ferré, va relativitzar les caigudes -algunes de les quals van acabar amb traumatismes ossis en persones d'edat avançada- i va apuntar que la constructora podria acabar introduint millores que en reduïssin la perillositat.

Aquest cop, però, l'equip de govern de CiU va acceptar votar favorablement la moció, amb la condició que no s'imposin terminis temporals per a l'execució i sense encara saber d'on sortiran els fons per a l'obra -si del propi consistori o de subvencions d'administracions superiors-. "Només tenim tres denúncies, però som conscients que hi ha gent que ha tingut alguna caiguda", ha reconegut l'alcalde. El consistori ja va encarregar temps enrere un pressupost del que costaria el canvi del canalet per un altre sistema més segur: entre 25.000 i 30.000 euros.

Segons ha apuntat l'alcalde, la instal·lació del solc de desguàs al mig de la plaça estava ja prevista al projecte aprovat pels serveis tècnics i el ple. "Compleix totalment la normativa urbanística", sosté. "Potser en el moment d'aprovar el projecte de l'obra els regidors o els serveis tècnics haurien d'haver fet alguna observació sobre el canal", ha abundat, tot recordant que es tracta d'un tipus de desguàs obert sobre el paviment que ja es va utilitzar en diversos carrerons del nucli antic.

Aquesta situació, des del punt de vista normatiu i legal, impedeix també, de fet, traslladar les responsabilitats a l'empresa constructora de la plaça -a qui sí se li va derivar una de les tres reclamacions patrimonials perquè es va produir amb l'espai encara en obres-, tot i que encara no hagi tingut lloc la recepció formal de la remodelació. "Ha executat correctament el projecte, que preveia la canalització i no podem demanar-li cap responsabilitat i que ho assumeixi: ho haurem de fer l'Ajuntament", conclou Ferré.

Reclamacions desestimades

En canvi, segons ha avançat, el consistori ha rebutjat les dues reclamacions patrimonials que té pendents, amb el mateix argument. Tot i que el consistori disposa d'una assegurança amb franquícia per traslladar aquests casos, els dos accidents denunciats un cop ja estava inaugurada la plaça no tindrien dret a compensació. "Compleix la normativa i no es pot acceptar la reclamació. Si no s'ajustés a la norma, sí que en tindríem l'obligació", ha tancat.

Per la seua banda, el portaveu del grup municipal d'ERC, Adam Tomàs, va mostra la seva satisfacció pel compromís adquirit per l'equip de govern de CiU "perquè posa de relleu que hi ha un problema". "Només hi ha tres denúncies, però això no vol dir que no hagin hagut més accidents", ha advertit. Tomàs ha recordat que el solc de desguàs és un "problema, especialment per a la gent gran" que sol transitar per l'espai, amb "poca visibilitat i mobilitat". "Si ho ha d'assumir l'Ajuntament, no es pot posar preu a la seguretat dels ampostins i ampostines, sigui que s'hagi de fer per trams, demanant subvencions o el propi consistori", ha reblat Tomàs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta