17 de desembre del 2012

Cap nom ebrenc en les travesses de nous consellers de la Generalitat

TERRES DE L'EBRE.- Cap ebrenc està situat en les travesses que els diversos mitjans de comunicació estan publicant aquests dies amb noms que podrien ocupar un càrrec en el nou govern de la Generalitat. El darrer mitjà en fer especulacions, aquest dilluns, ha estat el diari Ara, que situa gent com ara Francesc Homs, Ramon Espadaler i l'alcalde de Figueres, Santi Vila, com a nous membres de l'executiu d'Artur Mas. De la mateixa manera, seguirien en el càrrec Andreu Mas-Colell, Joana Ortega, Irene Rigau i Ferran Mascarell, però hi ha incertesa sobre la continuïtat de Felip Puig, Lluís Recoder i Josep Maria Pelegrí. Tampoc està clar que puga seguir el titular de la cartera de Salut, Boi Ruiz. Altres noms que sonen per al segon govern de Mas són els de Mercè Pigem, Neus Monté, Roser Fernández i Germà Gordó, qui ha estat fins ara secretari del Govern. Alguns ebrencs que, en algun moment, havien sonat com a possibles consellers d'un segon executiu de Mas havien estat l'alcalde de Tortosa i senador, Ferran Bel, i també l'exdelegat de la Generalitat i exalcalde de l'Ampolla, Francesc Sancho.

D'altra banda, la diputada de CiU, Núria de Gispert, ja ha estat reelegida presidenta del Parlament aquest dilluns en la sessió constitutiva de la 10a legislatura catalana. 79 vots a favor, 52 abstencions i 3 vots nuls és el resultat de la votació, que l'ha tornada a situar al capdavant de la cambra. Tot i que la votació és secreta, previsiblement CiU i ERC li han donat suport, i també s'han sumat 8 diputats més. Els tres vots nuls han estat de la CUP, que han optat per votar per un ciutadà de Burjassotm a València, que va intentar suïcidar-se abans que els desnonessin el passat 26 d'octubre del 2012. El 2010, De Gispert ja va ser escollida gràcies als 77 diputats que li van donar suport.

Imatge ACN

2 comentaris:

  1. És molt difícil no ser acusats de demagogs quan es proposa un desnonat ( a més de fora Catalunya ) per President del Parlament. Sortireu als diaris, però d'efectivitat, poca. Malauradament.

    ResponElimina
  2. No crec que CiU fique a cap ebrenc entre els consellers...signe del centralisme salvatge convergent que no mos dixa de considerar catalans de segona (tot i que li van ben bé els nostres vots) a més a més també cal destacar la ceguesa de molts polítics ebrencs de ser cacics a la seua terra abans de treballar per la Catalunya i les Terres de l'Ebre que tant diuen que estimen.
    En quant al de les CUP...encara que sovint tenen actes i idees molt agosarades i valentes, sovint els perd la demagogia i una certa manera de fer entre marxista i abertzale que no els fa cap bé. Però també cal tenir en compte la falta de democràcia dels altres partits també "sobiranistes" com ells que no han dubtat en dixar-los fora d'una manera bruta e impròpia en les negocacions sobré la defensa del català en el vergonyós afer de Mister Wert...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta