17 de desembre del 2012

Sabaté critica el PP ebrenc pel ‘no’ de l'Estat als diners que necessita l’Observatori

TORTOSA / ROQUETES.- El portaveu adjunt de l’Entesa al Senat, el tortosí Joan Sabaté, ha lamentat aquest dilluns que el Partit Popular rebutgés la setmana passada la moció que reclamava una partida de 80.000 euros per garantir el finançament de l’Observatori de l’Ebre. De fet, s’ha mostrat molt crític amb els representants del Partit Popular a les Terres de l’Ebre, als quals ha acusat de no haver gestionat correctament la demanda que els havia fet una de les institucions de recerca científica més importants del territori. Sabaté ha recordat que van ajustar l’esmena a 80.000 euros perquè és només el que necessita l’Observatori de l’Ebre per funcionar amb normalitat durant el 2013, i que la proposta tenia el suport del conjunt de partits del territori, inclòs el Partit Popular.

De fet, Sabaté ha recordat que a la reunió convocada per l’Ajuntament de Roquetes i per l’Observatori va assistir-hi el regidor roquetenc i president del Partit Popular al Baix Ebre, Joaquim Llopis, que es va comprometre a fer arribar el contingut de l’esmena al diputat deltebrenc del Partit Popular, Joan Bertomeu. Segons Sabaté, els dirigents territorials del Partit Popular no han fet bé els deures, ja que no han fet d’interlocutors amb el govern de l’Estat.

Quant a les Terres de l’Ebre, el senador de l’Entesa ha recordat que, després d’haver rebutjat totes les esmenes de l’oposició, al pressupost aprovat pel Partit Popular només hi figura com a inversió destacada l’acabament de les obres de la variant de l’Aldea. De fet, segons Sabaté, encara no està clar que puga tirar endavant la descontaminació del pantà de Flix, ja que les obres no comencen i els fons europeus es podrien perdre.

En la mateixa línia, el senador tortosí del PSC ha remarcat que el govern de l’Estat ha aprovat un pressupost per al 2013 que no serviran per traure Espanya de la crisi, ja que fa una previsió d’ingressos que no s’ajusta a la realitat i no preveu polítiques actives per reactivar l’economia. A banda, Sabaté ha denunciat que són uns pressupostos que castiguen Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta