TERRES DE L'EBRE.- El primer secretari del PSC de Tortosa, Joan Sabaté, ha aprofitat el seu pas pels estudis de Canal 21 Ebre, aquest dilluns, per analitzar la situació política del país amb motiu de l’inici de la desena legislatura al Parlament de Catalunya. En aquest sentit, l’exdiputat i actual portaveu adjunt de l’Entesa al Senat ha afirmat que la possible presència d’Esquerra en un futur govern de la Generalitat, o fins i tot el fet que vulga estar-se a l’oposició i al mateix temps donar suport parlamentari a CiU, és un “factor d’inestabilitat” per al present més immediat del país. Així, Sabaté ha afirmat que Esquerra ha de decidir entre participar en el govern o bé quedar-se a l’oposició.
En la mateixa línia, Sabaté ha advertit que, durant els dos tripartits, la presència d’Esquerra en els governs va ser un motiu important d’inestabilitat. Segons el senador socialista, Esquerra ha estat un partit inestable, i això neguiteja alguns membres de CiU, però també els sectors econòmics de Catalunya que reclamen un govern fort i estable en uns moments tan complicats. En aquest sentit, Sabaté ha afirmat que ell no arriba a descartar que finalment puga haver-hi un pacte entre CiU i el Partit Popular.
Quant al PSC, Sabaté ha tret importància a la divisió dels socialistes catalans, que s’ha visualitzat durant el consell nacional d’aquest cap de setmana. De fet, l’exalcalde de Tortosa ha assenyalat que el primer secretari del PSC, Pere Navarro, va acceptar durant el consell nacional l’autocrítica i les diferents veus i opinions sobre el full de ruta que ha de seguir el partit.
En la mateixa línia, Sabaté ha anunciat que, al marge del consell nacional extraordinari que s’ha previst per al gener, o de la conferència política que podria haver-hi durant el 2013, el PSC de Tortosa demanarà permís per celebrar primàries i elegir el seu alcaldable. Les primàries es faran durant els mesos de març o abril. Així, Sabaté no ha avançat si hi ha militants del PSC disposats a presentar la seua candidatura com a alcaldables. De fet, només ha afirmat que el futur candidat socialista ha de tenir “Tortosa al cap”, i també voluntat de treballar pel municipi amb una dedicació total.
17 de desembre del 2012
Sabaté (PSC) no descarta encara un pacte CiU-PP a la Generalitat
4 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaDoncs no. No ha hagut pacte CiU-PP. Visió 0.
ResponEliminaPregunteu-li al sr. Joan Sabaté qui va dur la sirga per empenyar les Terres de l'Ebre quan manava el tripartit. o es que ho ha oblidat??? En lluis Salvador d'ERC va dur la direcció de la delegació de Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre i els companys i companyes d'en Sabaté van quedar més que satisfets i satisfetes de la direcció d'en Lluís i mai les Terres de l'Ebre s'havien posicionat tant bé com en aquella legislatura.
ResponEliminaDe vegades qui te la casa bruta agrana fora per no veureu o qui no te arguments arrebat contra els altres perquè no sap que dir.
Llegida la noticia no es veu per enlloc que Sabaté parli de Salvadó ni de la delegació de les Terres de l'Ebre quan el tripartit. Ara, si el que es pretén és que des del partit majoritari del tripartit es pose especialment en valor el paper d'Esquerra ( llavors no es feien dir ERC ), és de ser una mica incaut. Si alguna característica ( en general ) va tenir Esquerra, llavors, va ser destacar per sobre de tot les accions ( que lògicament les va tindre ) dels seus consellers que, més que de la Generalitat, semblaven del partit i prou. Encara ara podem sentir molt sovint parlar a algun ex-director territorial de la seua feina al front de la delegació...
ResponEliminaPer altra part, discutir ara que Esquerra al tripartir era un element de continu distorsió, és, si més no, inútil i obvi.