31 de desembre del 2012

El govern d'Alcanar encarrega un estudi per revisar el pla d'urbanisme i regularitzar alguns habitatges

ALCANAR (Montsià).- El govern municipal d'ERC a Alcanar ja ha encarregat un estudi preliminar per saber els passos que ha de seguir el consistori per abordar un revisió del planejament urbanístic. Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Manel Martí, l'Ajuntament preveu iniciar una revisió del Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) per poder regularitzar la situació d'alguns habitatges. "La situació és molt complexa però estem treballant perquè les conseqüències siguin les mínimes tant per a l'Ajuntament com per als particulars afectats", ha manifestat. En aquests sentit, un informe pericial ha constatat que entre el 1997 i el 2003 es van donar llicències per construir habitatges "contràries a dret" i sense el pertinent informe jurídic.

En aquest sentit, l'informe judicial ha permès determinar que l'Ajuntament d'Alcanar va autoritzar entre 1997 i 2003 un total de 614 habitatges en una sèrie de terrenys en què, d'acord amb el PGOU del 1997, se'n podien construir un màxim de 179 pisos. Aquestes més de 50 llicències urbanístiques irregulars no només afecten la urbanització de Serramar, on es troba el polèmic complex de 32 habitatges construït per la promotora Turov SL -que el jutjat número dos del Contenciós Administratiu de Tarragona va declarar il·legal-, sinó també en altres sectors propers del terme municipal com Garbí, la Unió i la Pau, així com Montsià Mar. 

De fet, bona part de les llicències es concentren en el període de tres anys que va entre el 2000 i el 2003 -quan es va aprovar, precisament, la llicència del complex de Turov. Entre aquests casos també destaca el de l'edifici Illa de Mar de l'avinguda Codonyol on, malgrat els onze habitatges previstos pel planejament, se'n van construir un total de 135. A la urbanització Garbí, concretament al carrer Llaguts del Bolig, es van construir 24 habitatges en uns terrenys que només n'admetien set. També al carrer del Suís, de la urbanització la Unió i la Pau, es va passar de nou a 38. A Montsià Mar, al carrer Tarongers, es van construir vuit habitatges on només se'n preveia un. Al carrer Tramuntana, existeix un cas que va incrementar dels cinc permesos a 24 i de quatre aq 23 en un bloc del carrer Camp de Tir.

Via ACN (Anna Mayor)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta